Σε 212 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (7,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και 101 εκατομμύρια βαρέλια ρευστών υδρογονανθράκων, προσδιορίζονται οι δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι (gross prospective resources) στα υπεράκτια οικόπεδα της Energean Oil and GAS στο Ισραήλ. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έκθεση που συνέταξε ο ανεξάρτητος οίκος Netherland Sewell & Associates (NSAI), η οποία είναι η πρώτη που αποτιμά το δυναμικό των υπεράκτιων οικοπέδων που αποκτήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 από την Energean, αναβαθμίζονται σε βεβαιωμένα (2P) αποθέματα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (2,2 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών) φυσικού αερίου και 31,8 εκατομμύρια βαρελιών ρευστών υδρογονανθράκων, που έχουν ήδη ανακαλυφθεί στα υπεράκτια οικόπεδα Καρίς και Τανίν, για την ανάπτυξη των οποίων η Energean έχει ήδη λάβει την τελική επενδυτική απόφαση.

Πλέον, τα συνολικά βεβαιωμένα αποθέματα, συμπεριλαμβανομένων των κοιτασμάτων του Πρίνου και του Κατακόλου, ανέρχονται σε 349 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, έναντι 51 εκατομμυρίων βαρελιών κατά την περίοδο εισαγωγής της μετοχής της Energean στην κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου τον Μάρτιο 2018. Η επικαιροποιημένη έκθεση του οίκου NSAI επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις, για την προοπτική αξιοποίησης νέων δυνητικών ανακαλύψεων τόσο στα οικόπεδα Καρίς και Τανίν, όσο και στα γειτνιάζοντα υπεράκτια οικόπεδα 12,21,22,23 και 31. Υπενθυμίζεται ότι, το FPSO (πλωτή μονάδα παραγωγής αποθήκευσης και εκφόρτωσης), το οποίο έχει επιλεγεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς, κατασκευάζεται με δυνατότητα παραγωγής 8 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Η Energean Israel, ιδιοκτήτρια εταιρεία των οικοπέδων στο Ισραήλ, στην οποία ο όμιλος Energean κατέχει το 70%, έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια πώλησης 4,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως από τα ήδη ανακαλυφθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Συνεπώς, μέσω του FPSO υπάρχει προοπτική διοχέτευσης προς τις αγορές 3,8 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τον χρόνο από πιθανές ανακαλύψεις στην περιοχή.

Πρόσφατα, η Energean ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στη δομή Karish North. Ο ανεξάρτητος οίκος NSAI έχει εκτιμήσει, ότι στη συγκεκριμένη δομή βρίσκονται 38 δις κυβικά μέτρα (1,3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) φυσικού αερίου και 16,4 εκατομμύρια βαρέλια ρευστών υδρογονανθράκων δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι, με 69% πιθανότητες ανακάλυψης.

Ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι οι ανεξάρτητοι εκτιμητές προσδιόρισαν επτάμισι τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια δυνητικούς αξιοποιήσιμους πόρους στα οικόπεδα της Energean Israel, όπου και οι ανάγκες για κεφάλαια που θα επενδυθούν στην έρευνα είναι περιορισμένες. Το αποτέλεσμα του CPR είναι σύμφωνο με τις εκτιμήσεις της Energean, ως προς το ότι το χαρτοφυλάκιό μας περιέχει πολλαπλές και ελκυστικές ερευνητικές δυνατότητες σε γειτνιάζοντα οικόπεδα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη, παράλληλα προς την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν. Επιπλέον, η αναβάθμιση των δυνητικών αποθεμάτων σε βεβαιωμένα, αναδεικνύει τη δέσμευση και την αποτελεσματικότητα της εταιρείας στην αύξηση των αποθεμάτων της, τα οποία αυξήθηκαν πάνω από έξι φορές σε σχέση με τα βεβαιωμένα αποθέματα της περιόδου της δημόσιας εγγραφής της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου».

Σημειώνεται ότι, ως συνολικό μέγεθος τα βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν δεν μεταβάλλονται, καθώς η επικαιροποιημένη έκθεση της NSAI πιστοποιεί και 5,4 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και ένα εκατομμύριο βαρέλια ρευστών υδρογονανθράκων δυνητικά αποθέματα στα δύο οικόπεδα. Μαζί με τον Πρίνο, τα δυνητικά αποθέματα (2C) της Energean ανέρχονται σε 48,1 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.