• Ένας-ένας παιδιά, μη σπρώχνεστε! Μεγάλο το ενδιαφέρον συγκεκριμένων ντόπιων βουλευτών, να δώσουν λύση στο πρόβλημα με τις πλημμύρες στα Τενάγη Φιλίππων και την καταστροφή των καλλιεργειών από τις έντονες βροχοπτώσεις.
  • Εμένα, καρντάσια, μου φαίνεται αστείο αυτό το πολιτικό «μπρα-ντε-φερ», αλλά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των βουλευτών και γενικότερα των τοπικών αρχόντων, γιατί έτσι θα προκύψουν λύσεις σε προβλήματα. Προβλήματα τα οποία ταλανίζουν, ακόμα και χρόνια, τον τόπο και τους πολίτες, όπως οι πλημμύρες στα Τενάγη Φιλίππων.
  • Θέλω να πιστεύω, ωστόσο, πως δεν θα χρειαστούν περισσότερες συσκέψεις των εμπλεκομένων φορέων, για να δοθεί η οριστική λύση. Διότι, καλή είναι η συνεργασία, αλλά η λαϊκή ρήση λέει πως: «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει». Μία λύση, η οποία για έναν φορέα είναι βέλτιστη, μπορεί για τον άλλο να μην έχει αποτέλεσμα. Κι έτσι, θα γίνεται συζήτηση, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Τα Τενάγη Φιλίππων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
  • Το κράτος ανέθεσε σε εταιρεία να κάνει μελέτη, για την κατασκευή υπόγειας σήραγγας που θα διευκολύνει τα νερά των βροχών να κυλούν προς τη θάλασσα, από τα Τενάγη προς τον κόλπο της Καβάλας. Η λύση αυτή δεν βρίσκει απήχηση, αλλά η εταιρεία θα πληρωθεί για την μελέτη που κάνει. Την ιδέα αυτή, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, δεν την είχαν τα στελέχη της εταιρείας.
  • Είναι μία ιδέα, που θα χρειαστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθεί, αλλά και χρόνο. Μπορεί η χρηματοδότηση του έργου να βρεθεί, αλλά δεν σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη είναι η δαπάνη, τόσο καλό είναι και το έργο που γίνεται με τη δαπάνη αυτή. Το έργο είναι πετυχημένο όταν δώσει λύση, κατασκευαστεί γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά και κοστίσει τα λιγότερα χρήματα που γίνεται, αλλά όχι επειδή είναι μικρές οι «μίζες» των εμπλεκόμενων.
  • Στα Τενάγη Φιλίππων πρέπει να βρεθεί μία λύση, ώστε να βρέχει τόσο, όσο χρειάζεται για να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.