• Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει καινούργιο κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της πόλης σε αθλητικές εγκαταστάσεις και, συγχρόνως, να δώσει ώθηση στον αθλητικό τουρισμό. Βρήκε το οικόπεδο, αλλά το εγχείρημα δεν προχώρησε. Κι ενώ πέρασαν πέντε έτη μεγάλης περίσκεψης για το έργο, ήρθε η αλλαγή στη δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019.
  • Στα Ιωάννινα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Υπολόγισαν ότι, η κατασκευή του καινούργιο Πανηπειρωτικού κλειστού γυμναστηρίου θα κόστιζε γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά, βρήκαν μία πιο έξυπνη λύση στο πρόβλημα. Να μεταφέρουν στην πόλη ένα έτοιμο γυμναστήριο! Πρόκειται για το προκατασκευασμένο κλειστό γήπεδο που βρίσκεται στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, χωρητικότητας 15.000 θεατών, που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το έτος 2004 (φωτογραφία). Το παλιό αεροδρόμιο θα αναπλαστεί και το κλειστό γήπεδο δεν ήταν τμήμα του σχεδίου ανάπλασης. Οι τοπικοί άρχοντες των Ιωαννίνων άδραξαν την ευκαιρία και εξασφάλισαν τη δέσμευση του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την μετεγκατάσταση του κλειστού γηπέδου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
  • Στην Καβάλα, ωστόσο, συζητάμε ακόμα για την κατανομή των τμημάτων των αθλητικών σωματείων, που καλλιεργούν τις αθλοπαιδιές, στα δύο δημοτικά κλειστά γυμναστήρια της Καλαμίτσας και των Ποταμουδίων, καθώς και στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων!
  • Ο πρώην αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου, Γιώργος Φιλόσογλου, αναζητούσε χώρο, επίσης, για να κατασκευαστεί ένα κλειστό προπονητήριο. Ο χώρος υπάρχει, αλλά δεν αξιοποιήθηκε τα προηγούμενα πέντε έτη. Αναφερόμαστε στα ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Με ένα προκατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο και την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου, θα αποκτήσει η πόλη τέσσερα γήπεδα προπόνησης, δύο για πετοσφαίριση και ισάριθμα για καλαθοσφαίριση, δίπλα ακριβώς στο υπάρχον κλειστό γήπεδο. Τα ανοικτά γήπεδα θα «μεταφερθούν» στο ανεκμετάλλευτο χώρο που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του αθλητικού κέντρου, στο χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου. Γύρω από αυτά, επίσης, μπορεί να επιστρωθεί ελαστικός τάπητας (ταρτάν), για να αθλούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων καλαθοσφαίρισης-πετοσφαίρισης, του στίβου, αλλά και οι δημότες που τρέχουν, σήμερα, στο χώμα. Το έργο θα συμπληρωθεί με πυλώνες φωτισμού και για βραδινή αθλητική δραστηριότητα. Μαζί με το προκατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο, η δαπάνη δεν θα υπερβεί, νομίζουμε, το ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα χρήματα αυτά μπορούν να δοθούν και από τον Δήμο Καβάλας, ενώ η ολοκλήρωση της παρέμβασης θα γίνει σε μερικούς μήνες!
  • Ευελπιστούμε ότι ο νέος αντιδήμαρχος αθλητισμού, τον οποίο συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων του, Κώστας Βακιρτζής, δεν θα αφήσει την ευκαιρία να χαθεί. Και θα δώσει λύση, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πρόβλημα των χώρων για τις προπονήσεις των σωματείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.