Την ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Χρυσούπολης στο νησί της Θάσου ανακοίνωσαν οι βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί, η ίδρυση του σχολείου αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, καθώς ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θάσου ικανοποιείται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την ίδρυση παραρτήματος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης στο νησί. Η Κ.Υ.Α. δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 18/9/2017 σε Φ.Ε.Κ. (Αρ. Φύλλου 3278) και οριστικοποιεί την έναρξη λειτουργίας του σχολείου.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας και των βουλευτών, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου, οι οποίοι γνωστοποίησαν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας κατά την επίσκεψη στην Καβάλα του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για την εύρεση οριστικής λύσης.

Η ίδρυση του παραρτήματος ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο αποτελεί για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας και τους βουλευτές του ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων του νησιού που χρόνιζε. Η καθημερινή ταλαιπωρία των μαθητών/τριων αποτελεί παρελθόν, ενώ παράλληλα ανοίγονται δρόμοι για την ουσιαστική σύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, αποδεικνύεται πως η συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο (βουλευτές-Υπουργείο-Δήμος Θάσου-Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), η δουλειά χωρίς πολλά λόγια και η στόχευση στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών του Νομού, είναι τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων. Ο αγώνας για ποιοτικότερη παιδεία δεν σταματά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.