Σκουπιδότοπος στον Σταυρό, πίσω από την πόλη της Καβάλας

0

Τραγική είναι η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσει κανείς, αν επιχειρήσει να πάει στην περιοχή του Σταυρού πάνω από την Καβάλα, για να απολαύσει τη θέα της πόλης. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που ανάρτησε ένας συμπολίτης, εδώ και πολύ καιρό, παραμένουν τα απομεινάρια από την καταστροφή που πυροφυλάκιου και λόγω της πολυκαιρίας και λόγω των γνωστών βανδάλων που διασκεδάζουν, καταστρέφοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.

Απίστευτα άσχημη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν αυτοί οι σοροί από ξύλα και λαμαρίνες και απορούμε πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, από τους τοπικούς φορείς, αρμόδιους και αναρμόδιους να πάει να τα μαζέψει. Βεβαίως, η περιοχή είναι αρμοδιότητα του Δασαρχείου, το οποίο όμως, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ευαισθησίες, ελλείψει οικονομικών πόρων, όπως μονίμως δικαιολογείται, για κάθε σχετικό αίτημα. Θα μπορούσε, ωστόσο, ο Δήμος Καβάλας, να βάλει δυο εργάτες κι ένα φορτηγάκι να πάνε ένα πρωινό και να εξωραΐσουν τον χώρο, γιατί ο Δήμος δυσφημίζεται και μαζί του και η πόλη.

Και δεν εννοούμε μόνο να μαζέψουν το σκουπιδαριό, αλλά να ρίξουν και λίγες βουρτσιές με ασβέστη, γιατί καλοκαίρι έρχεται και όλο και περισσότεροι θα θέλουν να πάνε να χαρούν την θέα της κούκλας Καβάλας. Και δεν είναι ανάγκη να τους εκπλήξουμε μ’ αυτόν τον σκουπιδότοπο, όταν φτάσουν στο επίμαχο σημείο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.