Σε έντεκα χρόνια φυλάκιση ο καθένας, καταδικάστηκαν στην Κομοτηνή τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι δύο από τους οποίους ήταν στελέχη κάποιας ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Δράμα. Σύμφωνα με όσα διαμείφθηκαν στο δικαστήριο της Κομοτηνής προχθές Τρίτη, οι δύο νεαρές, η μία από την Πορτογαλία και η άλλη από τη Γερμανία, δραστηριοποιούνται στην ΜΚΟ, που εδρεύει δίπλα στην δομή μεταναστών και προσφύγων, απασχολούν (υποτίθεται) εθελοντικά, με παιχνίδια τα παιδιά των φιλοξενούμενων εκεί και τους μαθαίνουν ξένες γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά κλπ. Οι δύο αυτές κοπέλες, έκαναν σχέση (προφανώς φιλική) με έναν Σύρο πρόσφυγα. Κάποια στιγμή, είπε ο Γιασέρ στις φίλες του, ότι ήρθε ο αδελφός του νόμιμα στην Καβάλα και τους ζήτησε να πάνε να τον πάρουν με το αυτοκίνητο της γερμανικής ΜΚΟ. Δήλωσαν ότι είχαν βάλει το GPS από τη Δράμα για την Καβάλα, αλλά … αυτό τους οδήγησε στην Ορεστιάδα. Όταν βρήκαν εκεί τον αδελφό του Γιασέρ και πήγαν να τον παραλάβουν, μπήκαν στο αυτοκίνητο άλλοι δέκα πρόσφυγες και μετανάστες και σε έλεγχο που έγινε από συνοριοφύλακες, συνελήφθησαν. Εντύπωση έκανε το γεγονός, ότι προσήλθε ως μάρτυρας υπεράσπισης η επικεφαλής της ΜΚΟ από την Γερμανία, που σε ηλικία δεν ήταν, όπως αναφέρουν αυτοί που παρακολούθησαν τη δίκη, μεγαλύτερη από 25 ετών. Το δικαστήριο, δεν πείστηκε, από τις δικαιολογίες των τριών διακινητών και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 ετών στον καθέναν από τους τρεις, ένα χρόνο στον καθέναν, για κάθε μετανάστη που μετέφεραν.

Τεράστιες είναι οι ροές νέων λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα μας από τον Έβρο και όπως πληροφορούμαστε, οι συνοριοφύλακες, κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να αποτρέψουν την είσοδο στην χώρα, ελέγχοντας διαρκώς όλα τα περάσματα που υπάρχουν στο ποτάμι. Βεβαίως ανάλογος είναι και ο αριθμός των παράνομων διακινητών οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και στην Εγνατία οδό και στους άλλους δρόμους που οδηγούν στο εσωτερικό της χώρας, παραλαμβάνουν λαθρομετανάστες από την περιοχή του νομού Έβρου και τους οδηγούν στο εσωτερικό της χώρας, με σκοπό το παράνομο κέρδος. Το φαινόμενο αυτό, έχει και τα τραγικά αποτελέσματα, όπως τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διαφυγής όσων εντοπίζονται από την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή και χάνονται τελευταία, ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες ζωές.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.