Σε τραγική κατάσταση το οδικό δίκτυο και τα αντιπλημμυρικά έργα στο Βόρειο Έβρο

0

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής της “Περιφερειακής Αναγέννησης” Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε την Τρίτη, συνοδεία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς και υποψηφίων συμβούλων, την περιοχή του Βόρειου Έβρου, -και συγκεκριμένα τους οικισμούς Ασημένιο, Πύθιο, Πραγγί, Πετράδες, Ισαάκιο, Σοφικό, και Θούριο- και αντάλλαξαν απόψεις με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το βασικότερο ζήτημα της περιοχής εντοπίζεται στην τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει σαν συνέπεια την απώλεια πολλών συμπολιτών μας κάθε χρόνο. Το παλιό οδικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στην ευθύνη της περιφέρειας ΑΜΘ, είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένο και επικίνδυνο, αφημένο στην τύχη του-παρά τις σκληρές παρεμβάσεις μας – , με το αιτιολογικό ότι προχωρεί η κατασκευή του νέου δρόμου (το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδού), κάτι που γίνεται με ρυθμούς… χελώνας! Στο μεταξύ θρηνούμε θύματα!!!

Ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που έθεσαν οι κάτοικοι ήταν αυτό των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή πλησίον του ποταμού Έβρου, με τους ίδιους να εκφράζουν απορίες για τα έργα που εκτελέστηκαν.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης σχολίασε:

“Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η κατάσταση του οδικού δικτύου στον Βόρειο Έβρο. Προκαλεί, επίσης, μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι χάνονται κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές. Με έντονη παρέμβασή μου, τον Απρίλιο του 2013, είχα ζητήσει από την περιφέρεια να γίνουν έργα συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου μέχρις ότου παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας. Δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, και οι πολίτες συνεχίζουν να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους υπάρχοντες δρόμους.

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανακυκλούμενη διαδικασία καταστροφής και επισκευής των αναχωμάτων. Δεσμευόμαστε ότι θα επιλεγούν οριστικές λύσεις, οι οποίες δεν θα επιτρέπουν την καταστροφή των αναχωμάτων, έτσι ώστε το λεγόμενο ‘πάρτι των αναχωμάτων’ να μην επαναληφθεί.

Τέλος, όσον αφορά άλλα έργα υποδομής όπως ο αναδασμός της ευρύτερης περιοχής, η ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’ ενδιαφέρεται για οτιδήποτε έχει σχέση με την μείωση του κόστους παραγωγής και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών, και για αυτό έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα να προχωρήσει το έργο του.”

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.