Σε τραγική κατάσταση τα δύο κτίρια του παλιού νοσοκομείου Καβάλας

0

Δεκάδες κυβικά μέτρα νερού άντλησαν από το πλημμυρισμένο υπόγειο του κτιρίου διοίκησης του παλιού νοσοκομείου, απέναντι από το Καρνάγιο, πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο, περίπου, ύψος και η στάθμη του συνέχιζε να ανεβαίνει. Η κατάσταση που αντίκρισαν οι πυροσβέστες στο υπόγειο του λεγόμενου «γυάλινου» κτιρίου, είναι ενδεικτική των προβλημάτων που υπάρχουν και στα δύο κτίρια, λόγω της εγκατάλειψης τους.

Ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε, με μεγάλη καθυστέρηση, να καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και να ασφαλίσει τα παράθυρα και τις πόρτες του ισόγειου και των πρώτων ορόφων, τοποθετώντας μεταλλικά πλέγματα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος περιθωριακών ατόμων στα κτίρια.

Ο καθαρισμός θα συνεχιστεί και στο εσωτερικό των κτιρίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρθούν πρόσθετα μέτρα για τη φύλαξη του χώρου. Παράλληλα, η διοίκηση του Δήμου θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, αφού το ελληνικό δημόσιο αμφισβήτησε ότι το ογδόντα τοις εκατό ανήκει στο Δήμο Καβάλας.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2014, αποφασίστηκε ομόφωνα, η ανάκληση παλιότερης απόφασης του οργάνου (τη δεκαετία του ’50), για την παραχώρηση του ακινήτου στο ελληνικό δημόσιο κατά χρήση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.