Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας θα συμμετάσχει σε σύμπραξη ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο του σχεδίου: «Models of Entrepreneurship & Volunteering/Μοντέλα επιχειρηματικότητας & εθελοντισμού». Στη σύμπραξη συμμετέχουν ακόμα σχολεία από την Εσθονία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και την Ιταλία. Προβλέπονται μετακινήσεις μαθητών και συνοδών καθηγητών από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της Καβάλας στη Σλοβενία, την Ιταλία και την Τουρκία. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η πόλη της Καβάλας, ως πρώτη πόλη υποδοχής, θα υποδεχτεί τις αποστολές μαθητών και καθηγητών από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.
Η πρώτη διακρατική συνάντηση για το σχέδιο, θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2016. Εκεί, καθηγητές από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από τα υπόλοιπα σχολεία, θα συζητήσουν και θα συμφωνήσουν λεπτομέρειες του διετούς προγράμματος. Οι Καβαλιώτες μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκτός από την προσωπική τους εξέλιξη, θα αναπτύξουν γνώσεις, ικανότητες και κοινωνικές-διαπολιτισμικές δεξιότητες. Επιπρόσθετα, θα αποκτήσουν έγγραφα europass (κινητικότητας και βιογραφικό σημείωμα). Το κόστος διαμονής, ασφάλισης, μετακινήσεων, διακρατικών συναντήσεων, διαβίωσης, πολιτιστικών επισκέψεων και διάδοσης αποτελεσμάτων του σχεδίου, θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ERASMUS+ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.