Ένα «συνεκτικό σχέδιο» που θα αφορά όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα παρουσιάσει στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), που «ανοίγει τις πύλες της» το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενόψει της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης, κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύουν αυτές τις ημέρες στην Μακεδονία και τη Θράκη, με σκοπό να καταγράψουν τα προβλήματα της περιφέρειας. Ένα τέτοιο κλιμάκιο ήρθε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στην Καβάλα, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι βουλευτές: Στράτος Σιμόπουλος (Α΄ Θεσσαλονίκης), Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α΄ Πειραιώς), Γιώργος Κώτσηρας (Β΄ Δυτικής Αττικής) και τους συνόδευαν οι βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

Ιεραρχώντας τα ζητήματα που τέθηκαν από τους τοπικούς παράγοντες, όπως ανέφερε ο Στράτος Σιμόπουλος, φαίνεται ότι είναι σε προτεραιότητα να υλοποιηθούν ο οδικός άξονας Δράμα-Καβάλα και η σύνδεση του λιμένα «Φίλιππος Β» με το σιδηροδρομικό δίκτυο στους Τοξότες Ξάνθης. Εξίσου σημαντικά ζητήματα είναι ο Ε.Φ.Κ.Α. (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και η αντιπλημμυρική θωράκιση των τεναγών Φιλίππων.

Όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ο Στράτος Σιμόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλες τις οργανικές θέσεις στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την πρόσληψη διακοσίων ατόμων, θα μειώσει τα επίπεδα εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου σε δύο (από τέσσερα) και θα προμηθευτεί κάμερες, για την παρακολούθηση των βαρκών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το κλιμάκιο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Καβάλας, το Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τους Δήμους Παγγαίου και Νέστου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.