Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Airotel Galaxy, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας». Το 2019 συμπληρώνονται οκτώ έτη εθελοντικής προσφοράς προς τα παιδιά και τους νέους ενήλικες που δεν έχουν κάποιον να τους στηρίζει. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ευαγγελία Δρακονάκη, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Καλαντζής, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιμιτσής, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» Θόδωρος Μουριάδης, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» Άρης Βέρρος, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφη Πόλη-Πρώτη Ξανά» Κωνσταντίνος Κουνάκος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Νίκος Ξανθόπουλος, η δημοτικός σύμβουλος αρμόδια για θέματα κλασικού αθλητισμού Μαρία Κλωνάρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Γεώργιος Φιλιππίδης, η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Δέσποινα Ιατρού, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου «ΠΝΟΗ» και πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Νέστωρ» Νίκη Ανέστη, η πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα Άννα Γιοβανιού, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας Μαρία Οικονομίδου, η πρόεδρος των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Έλλη Τσολακίδου, ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Κωνσταντίνος Χιόνης, ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Μιχαήλ Τσουλφίδης, ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου «Βρακοφόροι Καβάλας» Αντώνης Κάτανας, οι νέοι ενήλικοι που στηρίζει το σωματείο, φίλοι και μέλη του σωματείου, που είχαν την ευκαιρία, μέσα στη ζεστή ατμόσφαιρα, να συζητήσουν για τους σκοπούς και τους στόχους του σωματείου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., κ. Στεφάνου, ο πρεσβύτερος Μιχαήλ της ενορίας Αγίου Νικολάου. Ο πρόεδρος του σωματείου έκανε αναδρομή στην πλούσια δράση του σωματείου. Ευχαρίστησε την πρόεδρο, Αναστασία Αντωνίου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, για την απόφαση να βραβεύσουν το σωματείο για την κοινωνική του δράση. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους γιατρούς που στηρίζουν το έργο του σωματείου.

Έκανε αναφορά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα: «Υποστήριξη διαβίωσης νεαρών ενηλίκων που αποχωρούν από τα Κέντρα Προστασίας Παιδιού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ένταξή τους στην κοινωνία» και στα αποτελέσματά του. Ανακοινώθηκαν οι δράσεις για το έτος 2019, με κύριο στόχο την κατάργηση της αναστολής εισδοχών στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να επιτελέσει τον ρόλο του.

Ενόψει των εκλογών, ζήτησε τις θέσεις όλων των πολιτικών σχημάτων, τοπικών και περιφερειακών, για την παιδική προστασία και τη στήριξη νέων ενηλίκων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον. Η διοίκηση του σωματείου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς: Λάγια Περβανίδου «Ασήμι 924», Δημήτρη Μαυρίδη, Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη «CONSTANTINOS», Ιωσηφίνα Σεχλίδου, Σοφία Μερτζιανίδου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.