Σε εορταστική ατμόσφαιρα «έπεσε η αυλαία» των ιστιοδρομιών του Οκτωβρίου 2014

0

Το τέλος των οκτώ ιστιοδρομιών του Οκτωβρίου, γιόρτασε το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου 2014 ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, στην παραλία Καβάλας μπροστά από τα σκάφη του.

Τα δώδεκα σκάφη που συμμετείχαν στις ιστιοδρομίες, οι εξήντα και εβδομήντα, αντίστοιχα, ιστιοπλόοι από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η άριστη φιλοξενία και η ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους διοργανωτές και την άριστη επιτροπή αγώνα, που αποτελούνταν από τους: Μιχάλη Παυλίδη, Γιώργο Καλόπουλο, Γιάννη Μπουραζάνη και Δημήτρη Τσιπιζίδη.

Στα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα, στους αγώνες «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» και «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», έγινε αγώνας καταδίωξης και διπλή ιστιοδρομία με ενδιάμεση βαθμολογική πόρτα. Η πρωτότυπη καταδίωξη, με τα γρήγορα σκάφη να εκκινούν με καθυστέρηση χρόνου, έδωσε ενδιαφέρον στις ιστιοδρομίες, ενώ οι βαθμολογικές πόρτες έδωσαν την ευκαιρία περισσότερων ιστιοδρομιών στους αγωνιζόμενους και ευελιξία στην επιτροπή αγώνα.

Οι αγωνιστικές πρωτοτυπίες συνεχίστηκαν και το τρίτο Σαββατοκύριακο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις μικρές ιστιοδρομίες με μόνο δύο άτομα σε κάθε σκάφος που εναλλάσσονταν.

Οι άλλοι αθλητές, αλλά και θεατές, ήταν σε άλλα σκάφη στις γραμμές εκκίνησης και τερματισμού, απολαμβάνοντας τον αγώνα από κοντά. Ο αγώνας αυτός, με την ονομασία «ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ», έγινε χωρίς τη χρήση μπαλονιών, που είναι πιο απαιτητικά πανιά και αποτέλεσε μία πρόκληση για τους συμμετέχοντες να επιδείξουν ναυτοσύνη και άριστο συγχρονισμό.

Eιδικά το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, με ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους που έφθαναν και τους τριάντα κόμβους, ήταν μία σκληρή δοκιμασία, όπου μόνο δύο άτομα έπρεπε να κυβερνήσουν τα μεγάλα σκάφη. Σε ένα μάλιστα, βουλγάρικο σκάφος, αγωνίζονταν μόνο δύο γυναίκες που τα κατάφεραν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στον αγώνα αυτό, οι μαθητές της σχολής αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του Ο.Θ.Α.Κ. αγωνίστηκαν μόνοι τους ανά ζεύγη, χωρίς τον εκπαιδευτή τους, Στάθη Σοφίτση. Στο σύνολο των τεσσάρων ιστιοδρομιών του αγώνα πρώτο κατετάγη το σκάφος STONEAGE, με δεύτερο το ΑΙΟΛΙΑΝ ΤΟΟ και τρίτο το CARPE DIEM.

Και τα τρία Σάββατα, στο τέλος των ιστιοδρομιών, ο Ο.Θ.Α.Κ. διοργάνωσε γιορτή στην παραλία της Καβάλας, μπροστά από τα παλιά ψαράδικα, με φαγητό και ποτό για όλα τα πληρώματα και μουσική από τον D.J. George. Τις Κυριακές, στον ίδιο χώρο, μετά τους αγώνες έγιναν οι απονομές στους νικητές.

Ειδικά το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, η γιορτή περιελάμβανε παρουσίαση μαγειρέματος της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας από τον «ειδικό σεφ», Nίκο Καρυάτη, μεζεδάκια, τουρσιά, παστά ψάρια, τσίπουρο και ωραίες μουσικές με εναλλαγές από ξένα χορευτικά μέχρι νησιώτικα, που έδωσαν πολύ κέφι σε αγωνιζόμενους και περαστικούς.

Ο Ο.Θ.Α.Κ. και η οργανωτική επιτροπή ευχαριστούν τους φίλους χορηγούς: Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, αρτοποιία ΝΕΦΡΑΙΜ, ούζο «Το δικό μας», «OLIVEA Κατσόμαλλος Αργύρης» και τον φίλο του ομίλου, Κώστα Σαχινίδη, για τα παστά ψάρια.

Επίσης, ευχαριστούν θερμά το Λιμενικό Σώμα, που περιφρούρησε τους αγώνες και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, που παραχώρησε το χώρο των εκδηλώσεων στην πανέμορφη παραλία, αναδεικνύοντας την ιστιοπλοΐα σε πόλο τουριστικής έλξης για όλη την πόλη της Καβάλας.

Πάνω απ’ όλους, ευχαριστούν θερμά το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Θ.Α.Κ. και προσωπικά τον πρόεδρο, Δημήτρη Μιχαηλίδη και όλους τους συμμετέχοντες, Έλληνες και Βούλγαρους, που τίμησαν τους αγώνες με τη συμμετοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.