Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας, στο πλαίσιο της εκστρατείας Orange the World που διεξάγεται παγκοσμίως με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων, διάρκειας 16 ημερών, με στόχο την πρόληψη του φαινομένου και κεντρική θεματική: «READ THE SIGNS-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ μιας τοξικής σχέσης, για να αποφύγετε την ενδοοικογενειακή βία». H εκστρατεία που αρχίζει στις 25 Νοεμβρίου 2022, διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου 2022, παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβάνει:

-Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ανάρτηση αφισών σε δημόσια κτήρια και τοποθέτηση πανό σε κεντρικά σημεία της Καβάλας, με αναλυτικές πληροφορίες για τα ΣΗΜΑΔΙΑ.

-Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στο τοπικό παράρτημα του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ, ομιλία στα παιδιά και στους γονείς για τον σχολικό εκφοβισμό και την βία στο διαδίκτυο.

-Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, από τις 11 το πρωί έως και την 1 μετά το μεσημέρι, στον πεζόδρομο πλησίον της Τράπεζας Ελλάδας, ενημέρωση του κοινού για τα 7 σημάδια μιας τοξικής σχέσης και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

-Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, συνάντηση των μελών και φίλων του Ομίλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ημέρα διεθνούς Σοροπτιμισμού.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, εμπορικά καταστήματα θα χρησιμοποιούν για τις συσκευασίες τους πορτοκαλί κορδέλα με το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», θα διανέμονται στους νέους και νέες της πόλης πορτοκαλί σιλικονούχα βραχιόλια με το μήνυμα «NO VIOLENCE», ενώ θα προβάλλονται επτά διαφορετικά οπτικοακουστικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επιθυμούν να συνδράμουν στην εκστρατεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.