-Η ύπαρξη οργανωμένων χώρων, θα συμβάλλει, πιστεύουμε, στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος στάθμευσης που υπάρχει στο κέντρο της Καβάλας. Θα μειώσει τον αριθμό των σταθμευμένων παρανόμως αυτοκινήτων, τα οποία δυσκολεύουν, ή και εμποδίζουν, την κίνηση οχημάτων και πεζών. Φαντάζεστε τι θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν οι λιγοστοί οργανωμένοι χώροι στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της πόλης;

-Νομίζουμε ότι είναι άσκοπη η συζήτηση που γίνεται για τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης «Ροδόπη», που έκλεισε με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, επειδή δεν ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του. Πιστεύουμε πως ο συγκεκριμένος χώρος, πρέπει να αποκτήσει τη χρήση που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.), δηλαδή να γίνει ένας ωραιότατος κοινόχρηστος χώρος! Θεωρούμε ότι, η σημερινή και οι επόμενες δημοτικές Αρχές του Δήμου Καβάλας, πρέπει να επικεντρώσουν την προσπάθεια τους, ώστε να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος σταθμός στη θέση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στο οικόπεδο Λαζαριστών, που θα εξυπηρετεί όλο το κέντρο της πόλης.

-Έως τότε, χρειάζεται να βρεθεί μία λύση, για να συνεχιστεί η λειτουργία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης «Ροδόπη», για να μη χαθούν οι (πολύτιμες) θέσεις που διαθέτει. Είμαστε σίγουροι ότι οι εμπλεκόμενοι θα κάνουν το καλύτερο. Η λύση που θα βρεθεί πρέπει να είναι προσωρινή και όχι του στιλ: «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Ο Δήμος Καβάλας δεν πρέπει να επαναπαυτεί και παράλληλα με το σχέδιο για τον χώρο των «Λαζαριστών», να ετοιμάσει την μελέτη ανάπλασης του χώρου «Ροδόπη». Εμείς φανταζόμαστε ένα ενιαίο πάρκο μέχρι και την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, το οποίο θα βρίσκεται απέναντι από τον δημοτικό κήπο!

-Οι θέσεις στάθμευσης που θα «χαθούν», θα καλυφθούν από τον μεγάλο κεντρικό σταθμό των «Λαζαριστών», που μπορεί να είναι υπόγειος και υπέργειος. Θα επεκτείνουμε την πρόταση μας, για την αύξηση των θέσεων στάθμευσης σε οργανωμένους σταθμούς, αξιοποιώντας μία θετική ιδέα της σημερινής δημοτικής Αρχής για το «πάρκο» των Ποταμουδίων. Ειπώθηκε πως το «πάρκο» αυτό θα αναπλαστεί, με σκοπό να αναβαθμίσει την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αναφερόμαστε στην έκταση που χρησιμοποιείται ως αυλόγυρος του δημοτικού σχολείου και παιδότοπος.

-Ένα τμήμα της έκτασης μπορεί να αξιοποιηθεί, για την κατασκευή ενός ακόμα οργανωμένου χώρου στάθμευσης σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη έκταση προσφέρεται για να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης και πάνω από αυτόν, να διαμορφωθεί ένα εξαιρετικό πάρκο για τη γειτονιά, με ξεχωριστή αυλή για το σχολείο. Τα δύο σχέδια, στο οικόπεδο «Λαζαριστών» και στο «πάρκο» των Ποταμουδίων, θα χρειαστούν αρκετά έτη και πολλά χρήματα για να υλοποιηθούν. Αν γίνουν τώρα οι μελέτες, θα προκύψουν και οι ευκαιρίες για χρηματοδότηση των έργων, τα οποία θα αλλάξουν θεαματικά την εικόνα των δύο περιοχών.

-Επίσης, θα προστεθεί ένας ακόμα «πνεύμονας» πρασίνου και χαλάρωσης στο κέντρο της πόλης, με την ανάπλαση του υπαίθριου σταθμού «Ροδόπη», ενώ αν πραγματοποιηθεί και η ανάπλαση της πλατείας καπνεργάτη, η Καβάλα θα καυχιέται ότι έχει ένα από τα ομορφότερα και πιο πράσινα κέντρα πόλεων!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.