«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό». «Η παραπάνω φράση, που αποδίδεται στον Αβραάμ Λίνκολν, περιγράφει εύστοχα το κλίμα ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Καβάλας», αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Παύλος Ζησίμου και συνεχίζει: «Συνυποψήφιός μου, που επιθυμεί διακαώς… τη συλλογική αμνησία, επιχειρεί να εμφανιστεί, παραμονές των εκλογών, ως «αθώα περιστερά», για να κρύψει τις απέλπιδες απόπειρές του, να λάβει κομματική στήριξη για να εξασφαλίσει την εκλογή του. Κατηγορεί εμένα προσωπικά, ότι επιζητώ «κομματικό χρίσμα», όταν ο ίδιος έχει χτυπήσει κομματική πόρτα, ξανά και ξανά, εκλιπαρώντας για επίσημη υποστήριξη. Δυστυχώς για εκείνον, ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού Καβάλας δεν έχει κοντή μνήμη.

Εκπροσωπώ τον πρώτο και τον μοναδικό συνδυασμό αυτών των εκλογών που, απαντώντας σε ένα δίχως προσχήματα παρασκήνιο, ζήτησε γραπτώς και δημοσίως να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή κομματικών παραγόντων σε αυτή τη διαδικασία, η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους επιχειρηματίες – όχι τα κόμματα.

Το ζητήσαμε από τη ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας της Ν.Δ., αλλά και από την ηγεσία του κόμματος, με επιστολές μας. Είμαστε εμείς αυτοί, που θυμίσαμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει στους επίδοξους διεκδικητές των «χρισμάτων», ότι τέτοια διαδικασία δεν θα υπάρξει.

Όχι απλώς δεν ζητήσαμε «χρίσματα», αλλά απαιτήσαμε με διαφάνεια να μην υπάρξουν. Δεν τους είδαμε να κάνουν το ίδιο. Δεν τα αρνήθηκαν ποτέ. Ο κόσμος είναι αρκετά μικρός για να γνωρίζει και να θυμάται από πού προέρχεται ο καθένας. Ο κόσμος θυμάται το κομματικό σου παρελθόν, ακόμα κι αν το σβήσεις από το facebook. Ο κόσμος γνωρίζει για τις σχέσεις σου με την κεφαλή της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε., όσο κι αν αρνείσαι τη στενή φιλία. Ο κόσμος δεν ξεχνά ποιους κάλεσες και ποιοι ήταν «πρώτο τραπέζι» στην προεκλογική σου εκδήλωση.

Ο κόσμος έμαθε ότι έφτασες μέχρι την Αθήνα αυτές τις μέρες παρακαλώντας τον γραμματέα της Ν.Δ. για κομματικό χρίσμα. Ο κόσμος είναι μικρός και κάποιοι εκτίθενται, αυτοδιαψεύδονται και κυρίως γελοιοποιούνται. Δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν συνυποψήφιο σε αυτό τον κατήφορο, αλλά δεν θα αφήσουμε αναπάντητη και καμία λάσπη, απ’ όπου κι αν εκτοξεύεται.

Για τη χαμένη τους ψυχραιμία, θα συνιστούσαμε, απλώς, να αποφύγουν τα ψέματα, γιατί οι επιχειρηματίες δεν έχουν χαμηλή νοημοσύνη. Ας μην τους προσβάλλουν».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.