Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενημερώνει ότι, ενόψει του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού και η δημόσια υγεία, άρχισε ελέγχους στις αγοραπωλησίες και στη διακίνηση ζώντων αμνοεριφίων, καθώς και στην παραγωγή και στη διάθεση τροφίμων ζωικής προέλευσης. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται: στα σφαγεία, μονάδες τεμαχισμού, συσκευασίας και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, σε σημεία της εθνικής και επαρχιακής οδού, για την εξακρίβωση της νομιμότητας διακίνησης και τήρησης των συνθηκών μεταφοράς ζώντων ζώων και σφάγιων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνεχίζει, με εντατικό ρυθμό, τους ελέγχους στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, γιατί η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας, αποτελεί για μας όχι μόνο καθήκον, αλλά και υποχρέωση».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.