Οι προθεσμίες είναι πιεστικές και τα οικονομικά δεδομένα αμείλικτα, ενώ οι τρεις διοικητικοί παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, Αντώνης Αντωνίου, Σωτήρης Δεληκάρης, Αντώνης Κατσαμακίδης, έχουν εγκλωβιστεί σε ένα «αδιέξοδο» που εκείνοι, κατά την άποψη μας, δημιούργησαν! Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, παραδέχτηκαν πως έφτασαν στο όριο, στο «ταβάνι», της οικονομικής, αλλά και της ψυχικής αντοχής τους. Ο Αντ. Αντωνίου, μάλιστα, ανέφερε πως έκαναν το «λάθος» να πιστέψουν πως η άνοδος στην Super League 2, θα προκαλούσε ευφορία στους φιλάθλους και την αμέριστη βοήθεια των τοπικών φορέων.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, τους «προσγείωσε» ανώμαλα. Αν και κατέβαλαν, την τελευταία ημέρα, το χρηματικό ποσό (σ.σ. 7.500 ευρώ) για το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2, ανακοίνωσαν στα μέσα Ιουλίου την έναρξη της διαδικασίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να συγκεντρωθούν το ελάχιστο 350.000 ευρώ. Από εκείνη την ημέρα έως και τις 21 Ιουλίου 2021, δηλαδή εντός δύο εβδομάδων, πουλήθηκαν 44 μετοχές! «Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική», σχολίασε ο νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε., Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής. «Είμαστε απογοητευμένοι», δήλωσε ο Αντ. Αντωνίου, ο οποίος ήταν και πιο «επιθετικός» στους χαρακτηρισμούς του.

Ο Σωτ. Δεληκάρης ανέφερε πως παρέλαβαν την ομάδα σχεδόν διαλυμένη και πλήρως αναξιόπιστη, ενώ έπειτα από οκτώ έτη είναι υπόδειγμα αγωνιστικά, οργανωτικά και οικονομικά. «Η ομάδα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν και πουθενά», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι, η επιτυχία αυτή οφείλεται στο «οικογενειακό» κλίμα που επικρατεί στην διοικητική ομάδα όλα αυτά τα έτη. Καταλήγοντας, απέυθυνε έκκληση προς τους φορείς, τους επιχειρηματίες και τους φιλάθλους, να έλθουν κοντά στην διοίκηση και να ενισχύσουν την προσπάθεια για την επιστροφή του Α.Ο.Κ. στην Α΄ εθνική κατηγορία (Super League) πριν είναι αργά!

Διότι, εάν δεν καλυφθεί το ποσό των 150.000 ευρώ, για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, έως και τις 3 Αυγούστου 2021, ο Α.Ο.Κ. θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 και θα υποβιβαστεί, είτε στην Γ΄ εθνική κατηγορία, είτε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα! Οι βασικοί μέτοχοι δήλωσαν πως τέσσερις-πέντε συμπολίτες είναι διατεθειμένοι να βάλουν από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ ο καθένας, αλλά χρειάζονται αρκετοί ακόμα για να συμπληρωθεί το προαναφερθέν ποσό.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αντ. Αντωνίου, για το ενδιαφέρον μερικών «επενδυτών» που έδωσαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. «Η Π.Α.Ε. δεν θέλει τους «γαμπρούς» που δεν πληρώνουν, αλλά κάποιον σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος θέλει να επενδύσει πραγματικά στην ομάδα και στην πόλη. Το ενδιαφέρον μερικών ήταν μπαρούφα!», είπε. Ο Αντ. Κατσαμακίδης χαρακτήρισε σοβαρό επιχειρηματία τον Καναδό, Ιρανικής καταγωγής, Αλέξανδρο Χαντιτάτζι, με τον οποίο συζήτησαν, πάλι, πρόσφατα και αναμένουν την πρότασή του. «Πιστεύουμε πως το ενδιαφέρον του, για την ομάδα και την πόλη, είναι ειλικρινές. Περιμένουμε την απάντησή του», ανέφερε. Να σημειώσουμε ότι, οι τρεις διοικητικοί συνεργάτες αγόρασαν το εβδομήντα τοις εκατό (70%) των μετοχών, αλλά αν δεχτούν μία σοβαρή πρόταση, είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τα μερίδια τους. «Θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα. Δεν επιθυμούμε να είμαστε οι μεγαλομέτοχοι και να κάνουμε «λεζάντα», σχολίασε ο Αντ. Αντωνίου, ενώ σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό δήλωσε πως όποια στιγμή σηκώσουν το τηλέφωνο, θα κλείσουν αμέσως προπονητή και ποδοσφαιριστές!

Επομένως, η αγωνία για την συγκέντρωση των χρημάτων της εγγυητικής επιστολής θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και έως την αρχή του Αυγούστου. Τα υπόλοιπα ζητήματα βρίσκονται, προς το παρόν, σε δεύτερη προτεραιότητα. Θυμίζουμε πως η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λήγει στις 31 Αυγούστου 2021. Και ότι κάθε ονομαστική μετοχή κοστίζει τριάντα (30) ευρώ.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με τον Hatitagi δεν γίνανε ακριβώς έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι 3 μέτοχοι. Αλλάχτηκαν κάποιες υποτιμιτικες κ ειρωνικες κουβεντουλες με τον εκπρόσωπό του. Τα γεγονότα είναι πρόσφατα, πριν 1 1/2 χρόνο. Του είπαν ξαναπερνα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά δεν διευκρίνισαν ποιανού πρωταθλήματος. Όχι του φετινού κε Κατσαμακίδη,, τώρα που τον έχετε πραγματικά ανάγκη, αλλά του περσινού που δεν τελείωσε ποτέ με προπονητή τον Δερμιτζακη. Τότε όμως ήσασταν καβαλα στο άλογο που λέει κ ο λαός και δεν βλέπατε κανέναν. Από αυτό εδώ το site κ εγώ κ ο Κωνσταντίνος σας λέγαμε να αποδεχτείτε την πρόταση του Ιρανού επιχειρηματία αλλά λέγατε ότι δεν υπάρχει πρόταση, ότι θέλει να πάρει την ομάδα χωρίς χρήματα και όλα αυτά τα γνωστά όταν κάποιος δεν θέλει να μπει άλλος στην διοίκηση της ομάδας με περισσότερα χρήματα που αυτόματα σημαίνει ότι θα κάνει κ κουμάντο. Τώρα όμως τον παρακαλάτε κ φυσικά αν δεχτεί αυτό θα γίνει με τους δικούς του όρους αλλιώς δεν νομίζω ότι υπάρχει σωτηρία. Οι προθεσμίες πιέζουν κ τα χρήματα δεν υπάρχουν. Έτσι είναι η ελεύθερη αγορά, αφού έχασες την πρώτη ευκαιρία, η δεύτερη θα έχει πιο δυσμενείς όρους. Αφού ξέρατε τους οικονομικούς όρους της αναδιάρθρωσης από την αρχή του έτους, άσχετα αν άργησε να ψηφιστεί, ξέρατε τα δικά σας όρια οικονομικής αντοχής, γιατί αφήσατε να φτάσει η κατάσταση στο και πέντε; Ο ισχυρισμός ότι με την άνοδο στην SL2 θα είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να πάρει σαν τρελός τις μετοχές είναι τουλάχιστον γελοίος. Στην Β Εθνική ανέβηκε η ομάδα. Σιγά τα ωά. Για τον ΑΟΚ μιλάμε. Αν ήταν κανα χωριό ναι θα ήθελε όλο το χωριό να αγοράσει μετοχές. Αν γίνονταν ΑΜΚ και η ομάδα έπαιζε Ευρώπη ή έφτανε κοντά στην κατάκτηση κυπέλλου τοτε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μην ξεχνάμε το παρελθόν, έστω και αν ο τοτε διοικητικός ηγέτης του ΑΟΚ δεν είχε κ το καλύτερο όνομα στην πιάτσα. Η ιστορία του ΑΟΚ δεν ξεκίνησε το 2013 που τον αναλάβατε εσείς. Φυσικά σας είμαστε ευγνώμων για όσα προσφερατε στην ομάδα, είστε ντόπιοι κ αγαπητοί στην κοινωνία της πόλης, γι αυτό κ θεωρώ επιεικώς απαράδεκτες τις δηλώσεις του Σωτηροπουλου. Τον θυμάμαι όταν ήταν πρόεδρος στην ΛΦΚ κ στο live chat τοτε ερχόταν σε αντιπαράθεση με τους γραφοντες σε αυτό, κ με μένα, με έναν πολύ απολυταρχικο τρόπο. Δεν μου προκαλούν έκπληξη τα λεγόμενά του. Επίσης αφού αναγνωρίζετε τα λάθη σας πρέπει να παραδεχτείτε ότι στην περίπτωση του Hatitagi κάνατε λάθους χειρισμούς. Ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσεις κάτι. Θεωρώ ότι θα κάνετε το καλύτερο για τον ΑΟΚ γιατί είστε ΑΟΚ δλδ ένας από εμάς. Τρεις φίλαθλοι που από αγάπη για την ομάδα γίνατε διοίκηση. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφερατε όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.