• Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, η Δήμητρα Τσανάκα συνεχάρη τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής, Κυριάκο Σταυρίδη, για τον καθαρισμό του παλιού κολυμβητηρίου στο πάρκο Φαλήρου, το οποίο συμπληρώνει μία δεκαετία εγκατάλειψης! Δέκα έτη είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και οφείλεται, κατά την άποψη μας, στην αδράνεια των δύο προηγούμενων δημοτικών αρχών. Καταρχάς, ο Κωστής Σιμιτσής δεν έπρεπε να σταματήσει τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, μετά την κατασκευή και χρήση του κλειστού στο Περιγιάλι. Η απόφαση εκείνη ήταν καθοριστική και φέρουν μερίδιο ευθύνης και τα ναυταθλητικά σωματεία, τα οποία δεν αντέδρασαν, όπως κινητοποιήθηκαν για να συνεχιστεί η λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου. Γιατί επί δημαρχίας Κ. Σιμιτσή, η πόλη της Καβάλας κινδύνεψε να μείνει χωρίς κολυμβητήριο!
  • Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή με επικεφαλής την Δ. Τσανάκα, προσέγγισε το ζήτημα της αξιοποίησης του παλιού κολυμβητηρίου σε «φιλολογικό επίπεδο». Τα πέντε έτη της θητείας της πέρασαν και το αποτέλεσμα ήταν, να μετατραπεί η αθλητική εγκατάσταση σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, τα οποία καθάρισε πριν μερικές ημέρες η Υπηρεσία Καθαριότητας.
  • Το βέβαιο είναι, ότι αν δεν κινηθεί γρήγορα ο Δήμος Καβάλας και η νέα δημοτική αρχή, το παλιό κολυμβητήριο θα «ενσωματωθεί» στον σχεδιασμό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, που προβλέπει την μελλοντική κατασκευή μαρίνας από τον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» μέχρι το Φάληρο. Το παλιό κολυμβητήριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει άλλη χρήση πλην της αθλητικής.
  • Σε μία εποχή που τα αθλητικά σωματεία αναζητούν χώρους προπονήσεων μέσα στην πόλη και για τον σκοπό αυτό καταφεύγουν στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (κλειστά γυμναστήρια) των σχολικών μονάδων, θεωρούμε πως η κατασκευή ενός κλειστού προπονητηρίου στο παλιό κολυμβητήριο είναι αναγκαία λύση. Αναφερόμαστε σε ένα έργο που μπορεί να γίνει σε 12 με 18 μήνες και με δαπάνη που μπορεί να καλυφθεί από το ταμείο του Δήμου Καβάλας, όπως έγινε με το «Βερούλειο» γήπεδο. Υπολογίζουμε ότι με 500.000 ευρώ θα γίνει ένα στολίδι για το παραλιακό μέτωπο και την πόλη. Υπάρχουν δύο παραδείγματα, τουλάχιστον, τα οποία θα επικαλεστούμε. Το κλειστό προπονητήριο τύπου «μπαλόνι» που κατασκεύασε ο Δήμος Δράμας στο αθλητικό κέντρο «Δημήτριος Κραχτίδης» και το «θρυλικό» κλειστό γυμναστήριο της Καλαμάτας, η «Τέντα», στο οποίο έγιναν παρεμβάσεις αναβάθμισης (φωτογραφία).
  • Προτείνουμε και συγχρόνως ζητάμε από τη δημοτική αρχή, να κάνει ένα τέτοιο προπονητήριο στο οποίο θα στεγαστούν όλα τα τμήματα πετοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Ο χώρος είναι επαρκής, ώστε να κατασκευαστούν ένα κεντρικό γήπεδο και δύο-τρία βοηθητικά γήπεδα, όλα με ειδικό τάπητα τύπου taraflex. Η Δ. Τσανάκα θα «μείνει στην ιστορία» για την ανακαίνιση του «Βερούλειου» γηπέδου, αλλά και ο Θ. Μουριάδης έχει την ευκαιρία να αφήσει το «στίγμα» του στον τοπικό αθλητισμό με το κλειστό προπονητήριο στο παλιό κολυμβητήριο της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.