Για πολλά χρόνια, από την εποχή του ΠΑΣΟΚ η Καβάλα δεν είχε ευτυχίσει να έχει βουλευτή της στο Υπουργικό Συμβούλιο και όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύθηκε τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, όλοι το χαρήκαμε. Υπάρχει η γενική πεποίθηση, ότι οι περιοχές που έχουν κάποιον Υπουργό, απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια, ή τουλάχιστον δεν αγνοούνται τα διάφορα θέματα που περιμένουν την έγκριση από την εκάστοτε κυβέρνηση για να επιλυθούν. Ο λαός, θεωρεί δεδομένο ότι η επιρροή στους συναδέλφους τους υπουργούς και υφυπουργούς, που έχουν την κάθε αρμοδιότητα είναι δεδομένη. Κι αυτό δεν είναι απλή εντύπωση, αφού η νότια Ελλάδα, όπου κυρίως εκλέγονται οι υπουργοί, είναι αναμορφωμένη και αρκετά πιό μπροστά από περιοχές όπως η Καβάλα, τα προβλήματα της οποίας είναι πάμπολλα!!!

Βεβαίως και παίρνουμε τακτικότατα δελτία τύπου από το γραφείο του Υπουργού, αλλά δραστηριότητές του με θέματα της Καβάλας, όπου εκλέγεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βλέπουμε σπάνια. Θυμόμαστε μόνο ένα δελτίο τύπου που έλεγε ότι παρέδωσε υγειονομικό υλικό, (μάσκες, γάντια και στολές) στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, ένα άλλο που μίλησε διαδικτυακά (με τηλεδιάσκεψη), με τους εργαζόμενους στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ένα προχθεσινό, που συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΑΟΚ, προφανώς για να του ζητήσουν τη στήριξή του. Ίσως να υπάρχει και κανένα ακόμη, που δεν θυμόμαστε.

Κατανοούμε, ότι οι υποχρεώσεις ενός Υπουργού, είναι πολλές, πόσο μάλλον, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή, με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Ωστόσο, πρέπει να του θυμίσουμε, ότι υπάρχει και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Καβάλα, (όπου εκλέγεται), η οποία περιμένει να λύσει κάποια από τα προβλήματα που χρονίζουν και για να αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά, να πούμε για το πρόβλημα με τα στρατόπεδα (που είναι δική του αρμοδιότητα), το παλιό Νοσοκομείο, την ακτή της Καλαμίτσας, το παλιό Πρωτοδικείο, την Περιμετρική, το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, τον Λιμενικό Πυροσβεστικό Σταθμό, τη γραμμή Καβάλας-Πρίνου και τόσα άλλα. Αν δεν λύσει κάποια προβλήματα τώρα που είναι από τους κορυφαίους Υπουργούς της κυβέρνησης, πότε θα λυθούν αυτά τα ζητήματα;;;

Βέβαια, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ακόμη και σε προηγούμενες περιόδους, που ήταν απλός βουλευτής, δεν έδειχνε και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά ζητήματα, ή τουλάχιστον δεν κοινοποιούσε τυχόν παρεμβάσεις του, προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε, ότι οι άνθρωποι του γραφείου του, θα τον κινητοποιήσουν να ενδιαφερθεί και να δώσει κάποιες από τις αναμενόμενες λύσεις.

Όσο για το μπλουζάκι με τα χρώματα του ΑΟΚ και το όνομά του και με τον αριθμό 4, που του χάρισε η διοίκησή του, έχουμε να κάνουμε δυο παρατηρήσεις. Η μία είναι, πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (και οι άλλοι βουλευτές) θα μπορούσαν να χαρίσουν στην ομάδα έστω μια εμφάνιση, δεδομένου ότι το κόστος είναι πολύ μικρό σχετικά, σε ένδειξη καλής θέλησης κι όχι η ομάδα να χαρίζει μπλουζάκι στον Υπουργό!Η δεύτερη παρατήρηση είναι πως ελπίζουμε να μην είναι συμβολικό, (απειλή) για τις επόμενες εκλογές!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.