-Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, την αντίδραση της δημοτικής Αρχής του Δήμου Νέστου, για την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.), να δώσει σε «τρίτους» την καθαριότητα και την περιποίηση του πρασίνου στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Κεραμωτής.

-Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η δημοτική Αρχή, αναφέρεται πως υπήρχε συνεργασία των δύο πλευρών από το 1998. Κι αυτό τι σημαίνει; Δεσμεύεται ο Ο.Λ.Κ. με «ισόβιο» συμβόλαιο; Το λιμάνι Κεραμωτής και η χερσαία ζώνη του, είναι ευθύνη του Ο.Λ.Κ. Ο Ο.Λ.Κ., επίσης, είναι Ανώνυμη Εταιρεία με μοναδικό μέτοχο το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

-Αν το (σημερινό) διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε. έκρινε πως πρέπει να διακόψει τη συνεργασία με τον Δήμο Νέστου και να δώσει την καθαριότητα και την φροντίδα του πράσινου σε ιδιώτη, είναι δικαίωμα του.

-Αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση του Δήμου, ότι από το 1970, ο Ο.Λ.Κ. εισέπραξε πολλά χρήματα από την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, αλλά ανταπέδωσε ελάχιστα στην τοπική κοινωνία. Νομίζω, καρντάσια, ότι η εικόνα που έχει σήμερα το λιμάνι της Κεραμωτής, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της δεκαετίας του 1970. Κι αυτό οφείλεται στις παρεμβάσεις που έγιναν, όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, στις λιμενικές και χερσαίες υποδομές.

-Για τις παρεμβάσεις που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν, χρησιμοποιήθηκαν και χρήματα που παίρνει ο Ο.Λ.Κ. από την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης. Προφανώς, ο Δήμος Νέστου, από το 1998, δεν κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων και δεν φροντίζει το πράσινο στο λιμάνι δωρεάν. Δεν είναι κι αυτό όφελος για την τοπική κοινωνία;

-Εκείνο που πρέπει να κάνει ο Δήμος Νέστου, αλλά και ο Δήμος Παγγαίου για το λιμάνι της Νέας Περάμου, είναι να συστήσουν Δημοτικά Λιμενικά Γραφεία, για να αποκτήσουν την πλήρη διαχείριση των λιμανιών που βρίσκονται εντός των ορίων τους. Μαζί με τα οφέλη και τις υποχρεώσεις, βεβαίως, που έχει ο Ο.Λ.Κ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.