-Το αίτημα της μετατροπής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι διαχρονικό και απολύτως εύλογο. Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, επισημαίνουν, σε ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, ότι: «Η Θάσος, τα προηγούμενα χρόνια, έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές με βαριές συνέπειες για τον λαό του νησιού. Επίσης, αντιμετωπίζει έναν από τους μεγαλύτερους βαθμούς επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην χώρα».

-Κατά την άποψη μας, σε κάθε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πρέπει να λειτουργεί μία καλά στελεχωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στον Δήμο Θάσου πολύ περισσότερο, γιατί εκτός από νησιωτικός Δήμος, κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες και ο πληθυσμός υπερ-πολλαπλασιάζεται! Είναι γνωστό ότι, η αντιμετώπιση μιας δασικής πυρκαγιάς στο αρχικό στάδιο, είναι πολύ κρίσιμη για τον έλεγχο και την κατάσβεσή της. Τα εναέρια μέσα παίζουν μεγάλο ρόλο σ’ αυτό, αλλά είναι περιορισμένα και μπορεί να χρειαστεί να επιχειρήσουν σε άλλη πυρκαγιά στην ηπειρωτική χώρα. Είναι αναγκαία, επομένως, η παρουσία ικανού αριθμού επίγειων δυνάμεων, πυροσβεστών και πυροσβεστικών οχημάτων, πάνω στο νησί. Δυστυχώς, η κεντρική διοίκηση δεν το αντιλαμβάνεται και δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα, για την θωράκιση της Θάσου από τις πυρκαγιές. Είναι λυπηρό, επίσης, που ο δήμαρχος, Λευτέρης Κυριακίδης, δεν έχει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων του, απέναντι στην περιφερειακή διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το σοβαρό αυτό ζήτημα. Αν δεν υιοθετήσουν το αίτημα ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία.

-Μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, μπορούν να εξηγήσουν στον αρμόδιο υπουργό την σημασία της λειτουργίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Θάσο. Και να εγκρίνουν την πρόσληψη του προσωπικού που θα την στελεχώσει σωστά. Οι ερωτήσεις που κάνουν οι βουλευτές και οι επισκέψεις τους στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη, δυστυχώς, δεν λαμβάνονται υπόψη. Θα το διαπιστώσετε στην απάντηση που θα δώσει ο υπουργός στην ερώτηση των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο υπουργός να μεταφέρει την ευθύνη στην διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος και να αναφέρει ότι χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του αρχηγού και των συνεργατών του. Κι αν οι βουλευτές ρωτήσουν τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι πιθανό να απαντήσει πως είναι αρμόδιο το Υπουργείο για τις προσλήψεις προσωπικού και την αγορά των πυροσβεστικών οχημάτων!

-Γι’ αυτό, καλούμε τον δήμαρχο Θάσου να επικοινωνήσει, ή ακόμα καλύτερα να συναντήσει πρώτα τον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στην συνέχεια, να κατέβει στην Αθήνα, για να μιλήσει με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, πρέπει να είναι ο τελευταίος που θα δει.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.