• Η διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα», όπως φαίνεται από τις τελευταίες ανακοινώσεις, άρχισε τον σχεδιασμό για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-2021). Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, όπως τον κατονόμασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Σωτήρης Δεληκάρης, σε πρόσφατη συγκέντρωση μεταξύ των μελών της επαγγελματικής ομάδας. Ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα αγωνιστεί, αφού αναμένεται η έγκριση, ή μη, της πρότασης για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών (Super League, Super League 2, Football League), ο Α.Ο.Κ. θα διεκδικήσει την επιστροφή στην υψηλότερη εθνική κατηγορία (Super League).
  • Βεβαίως, ακόμα δεν ανακοινώθηκε επισήμως, άραγε γιατί, η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε., προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η προσπάθεια. Και να μάθουν, επιτέλους, οι πιστοί φίλαθλοι του συλλόγου, αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να συνδράμουν σ’ αυτή. Θεωρούμε πως έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στον αγωνιστικό σχεδιασμό και οι τυχόν νέοι μέτοχοι.
  • Δεν θα ήταν υποτιμητικό, επίσης, οι διοικούντες να προσκαλέσουν εγγράφως και τον Καναδό (ιρανικής καταγωγής) επιχειρηματία, τον Αλέξανδρο Χαντιτάτζι, ο οποίος είχε δηλώσει, προ μερικών μηνών, ότι επιθυμεί να βοηθήσει την ομάδα για να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Super League. Το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League) τελείωσε και ο Α.Ο.Κ. κατέλαβε μία καλή θέση, η οποία του δίνει ελπίδα να αγωνιστεί στη Super League 2, αν και εφόσον γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
  • Μπορούν οι διοικούντες και βασικοί μέτοχοι, επομένως, να στείλουν μία επιστολή και να ενημερώσουν τον Καναδό επιχειρηματία, πως είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν για την πιθανή συνεργασία τους. Κι αν τους απαντήσει αρνητικά, ότι έπαψε να ενδιαφέρεται, να αναζητήσουν άλλους «συμπαίκτες» για την επίτευξη του στόχου. Ο επιχειρηματίας σεβάστηκε, όλο το προηγούμενο διάστημα, το αίτημα τους και δεν «ενόχλησε» την ομάδα. Την άφησε απερίσπαστη, να διεκδικήσει τις όποιες (βαθμολογικές) πιθανότητες είχε, για την άνοδο στη Super League. Είναι προφανές πως αναμένει το «πράσινο φως» από τους μετόχους, για να αρχίσει η διαπραγμάτευση περί συνεργασίας.
  • Κατά την άποψη μας, η διοίκηση της Π.Α.Ε. πρέπει να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα νωρίς και να μην περιμένει την απόφαση για την αναδιάρθρωση και μετά τη συζήτηση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, γιατί θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον καλό αγωνιστικό σχεδιασμό. Οι βάσεις μπήκαν την περασμένη περίοδο. Από σήμερα κι έπειτα θα βάζουμε το ένα λιθαράκι πάνω στο άλλο. Τώρα πρέπει να αποκτήσει αξία η προσπάθεια των προηγούμενων ετών.
  • Όσον αφορά την ομάδα νέων (κάτω των 17 ετών), εκτός από το δείπνο για την επιβράβευση της πολύ καλής παρουσίας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football League, θέλουμε να προτείνουμε στη διοίκηση της Π.Α.Ε. να κάνει στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές ένα ακόμα δώρο. Να «κλείσει» δύο φιλικά παιχνίδια με την ομάδα νέων του συλλόγου της Νυρεμβέργης, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας της Γερμανίας. Είναι γνωστό ότι, ο Δήμος Καβάλας είναι αδελφοποιημένος, εδώ και είκοσι έτη, με τον Δήμο Νυρεμβέργης και συνεργάζονται σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτισμού. Μάλιστα, στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας επισκέφτηκαν τον Δήμο Νυρεμβέργης, για να πάρουν τεχνογνωσία σε υπηρεσιακά ζητήματα. Γιατί, λοιπόν, να μην εγκαινιαστεί μία συνεργασία και σε επίπεδο αθλητισμού, μεταξύ των μεγαλύτερων αθλητικών σωματείων των δύο πόλεων;
  • Η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, θα έχει μόνο οφέλη, κυρίως στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας ποδοσφαίρου και της ομάδας νέων, βλέποντας πως λειτουργούν στον γερμανικό σύλλογο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.