-Ποιον φορέα αφορά περισσότερο η ασφαλής λειτουργία των λιμανιών της Καβάλας, της Κεραμωτής και της Νέας Περάμου; Τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, θα απαντήσει κάποιος και είναι σωστή η απάντηση. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και το κτίσμα που ανακαινίστηκε στην χερσαία ζώνη του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», με σκοπό να στεγάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία λιμένα Καβάλας, παραμένει αποθηκευτικός χώρος!

-Το πυροσβεστικό σκάφος, επίσης, αγνοείται και ο Ο.Λ.Κ. αναμένει τον πολιτικό παράγοντα που θα δώσει την λύση. Ποιος θα απαντήσει, αν υπάρχει η πολιτική βούληση να λειτουργήσει ο πυροσβεστικός σταθμός στο λιμάνι της Καβάλας; Ασφαλώς δεν θα απαντήσει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ούτε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, ούτε  ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ούτε ο δήμαρχος Τρικάλων, ούτε ο βουλευτής Αρκαδίας.

-Τον Απρίλιο του 2020, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Καβαλάρχης ανακοίνωσε ότι, στον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας θα ενταχθεί ένα καινούργιο, σύγχρονο πυροσβεστικό σκάφος, το οποίο θα αποκτηθεί μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών-περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη περιόδου 2014-2020» και με την πραγματοποίηση διεθνούς διαγωνισμού.

-Τον Αύγουστο του 2020, επίσης, έληξε η (τριετής) περίοδος παραχώρησης του κτίσματος που παραχωρήθηκε από τον Ο.Λ.Κ. Έχουμε Οκτώβριο του 2021 και ερωτώ, καρντάσια, τι έγινε με τον διεθνή διαγωνισμό για το πυροσβεστικό σκάφος και αν η διοίκηση του Ο.Λ.Κ. ανανέωσε την παραχώρηση του κτίσματος για την στέγαση του πυροσβεστικού σταθμού;

-Υποψιάζομαι, αλλά για να είμαι ειλικρινής καρντάσια είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ο διεθνής διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε, ούτε ανανεώθηκε η παραχώρηση του κτίσματος στην χερσαία ζώνη του λιμανιού «Απόστολος Παύλος». Η απόκτηση του σύγχρονου σκάφους, επομένως, θα μετατεθεί στο επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα και η ανανέωση της παραχώρησης της στέγης, θα γίνει όταν αποκτηθεί το σκάφος και συγκροτηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία λιμένα. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.