• Το πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, είναι μία ευκαιρία για ένα νεαρό και ταλαντούχο καλαθοσφαιριστή να αναδειχτεί, όχι όμως και για να ωριμάσει αγωνιστικά. Κι αυτό, γιατί το ποιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό, ενώ, το κυριότερο, ο συναγωνισμός δεν βοηθάει στην αγωνιστική εξέλιξη του παίκτη.
  • Εάν ο σύλλογος που αγωνίζεται ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής δεν έχει υψηλό στόχο, είναι εύλογο ότι θα αναζητήσει μία καλύτερη ευκαιρία. Αυτό συμβαίνει με τους καλαθοσφαιριστές που «ξεπετάγονται» από τα τμήματα υποδομής του «Αστέρα» Καβάλας, με τελευταία παραδείγματα τον Χριστόδουλο Μπόζη και τον Παναγιώτη Μακαρατζή, οι οποίοι επέλεξαν να συνεχίσουν σε συλλόγους της Ξάνθης. Ο πρώτος στην «Ασπίδα» και ο δεύτερος στον «Λέυκιππο», όπου θα συνεργαστεί με τον Λεωνίδα Μαγιάνη, έως και πέρσι προπονητή στην πρώτη ομάδα του «Αστέρα».
  • Στον «Αστέρα» Καβάλας έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία αφορά στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής και την «παραγωγή» παικτών. Οι διοικούντες συνειδητοποίησαν ότι, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας έχει απαιτήσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Γι’ αυτό και δεν «μπαίνουν εμπόδιο» στους παίκτες, που ζητάνε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε άλλους συλλόγους και υψηλότερες κατηγορίες.
  • Το ίδιο ισχύει για την «Αγία Βαρβάρα», ενώ πληροφορούμαστε ότι είναι αβέβαιη η συμμετοχή του «Βύρωνα» στο νέο πρωτάθλημα! Επίσης, ο Α.Ο. «Καβάλα» έχει μία τυπική παρουσία στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., διότι δεν υπάρχει καμία στήριξη του τμήματος από τον Ερασιτέχνη σύλλογο.
  • Είμαστε βέβαιοι πως αν η πόλη της Καβάλας διέθετε μία ομάδα στη Γ΄ εθνική κατηγορία και η σχέση μεταξύ των τοπικών σωματείων ήταν καλή, ο Χρ. Μπόζης, ο Π. Μακαρατζής, ο Παναγιώτης Τσάμης παλιότερα και οι υπόλοιποι ταλαντούχοι Καβαλιώτες καλαθοσφαιριστές, θα παρέμεναν στην πόλη.
  • Πιστεύουμε ότι μόνο ο Α.Ο. «Καβάλα» μπορεί να κρατήσει τους φιλόδοξους αυτούς παίκτες και να «χτίσει» μία ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο περιφερειακό πρωτάθλημα και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Καλούμε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., Αντώνη Αντωνίου και τους διοικούντες των τοπικών σωματείων «Αστέρας» και «Αγία Βαρβάρα» να συνεργαστούν, ώστε να ενδυναμωθεί ο Α.Ο.Κ. και να πετύχει τον στόχο της ανόδου με Καβαλιώτες καλαθοσφαιριστές.
  • Και η άνοδος αυτή, να σηματοδοτήσει την αναδιοργάνωση του τμήματος καλαθοσφαίρισης, με σκοπό να αποκτήσει την παλιά του δυναμική. Έτσι, θα μπορεί να καλύπτει εκτός από τις αγωνιστικές και τις οικονομικές απαιτήσεις των ντόπιων προπονητών και παικτών. Θεωρούμε ότι ο Α.Ο.Κ. μπορεί και πρέπει να γίνει ο μεγάλος πόλος του αθλητισμού στην Καβάλα, διότι έχει την ιστορία, τους φιλάθλους και αυτό που λένε στο χώρο, τη «βαριά φανέλα». Από τη συνεργασία αυτή, θα υπάρξουν οφέλη για όλες τις πλευρές, κυρίως για την Καβαλιώτικη καλαθοσφαίριση, που έχει τελματώσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.