Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν, πόσους σταυρούς μπορούν να βάλουν στο ένα ή στο άλλο ψηφοδέλτιο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δώσουμε ορισμένες οδηγίες στους ψηφοφόρους της ερχόμενης Κυριακής, δεδομένου ότι η εκλογή σε τέσσερις συνολικά κάλπες, είναι από μόνη της μια χρονοβόρα και δύσκολη υπόθεση.

Καλό είναι, οι ψηφοφόροι, να έχουν μαζί τους έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια, για να μη χρειαστεί να αγχωθούν ψάχνοντας το ψηφοδέλτιο και τους υποψήφιους της προτίμησής τους, δεδομένου ότι τα ψηφοδέλτια σε κάθε εκλογή είναι πολλά, ιδιαίτερα των Ευρωεκλογών. Έτοιμα ψηφοδέλτια δεν έχουν μόνο οι «γιαγιάδες», μαζί τους… αλλά και οι έξυπνοι!!!

Μπορούν οι αναγνώστες μας να βρουν που ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις», βάζοντας τα στοιχεία μας.

Ψηφίζουμε σε δυο διαδοχικά εκλογικά τμήματα (π.χ. 89 Α και 89 Β).

Στο πρώτο τμήμα ψηφίζουμε για τις Ευρωεκλογές και για τις Περιφερειακές εκλογές.

Για τις Ευρωεκλογές μόνο, το ψηφοδέλτιο είναι μπλε χρώματος και βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς προτίμησης. Για τις Περιφερειακές εκλογές, στην Π.Ε. Καβάλας, βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης.

Στο δεύτερο εκλογικό τμήμα ψηφίζουμε για τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές εκλογές.

Για τις Δημοτικές εκλογές, σε Δήμους που έχουν μια μόνο Δημοτική Ενότητα, δηλαδή στην Π.Ε. Καβάλας, μόνο στον Δήμο Θάσου, βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης. Σε Δήμους που προέρχονται από συγχώνευση προηγούμενων Δήμων, βάζουμε τρεις σταυρούς στο τμήμα του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Ενότητας όπου ψηφίζουμε και ένα σταυρό στο τμήμα του ψηφοδελτίου κάθε άλλης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου.

Για τις Κοινοτικές εκλογές, βάζουμε δύο σταυρούς αν η Κοινότητα είναι άνω των 300 κατοίκων και ένα σταυρό αν η Κοινότητα είναι κάτω των 300 κατοίκων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.