-Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως πληροφορήθηκα καρντάσια, θα παραδοθεί σε χρήση το βιοκλιματικό δημοτικό σχολείο του αγίου Ιωάννη (12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας). Επιτέλους, γιατί άρχισα να πιστεύω πως οι μαθητές και οι μαθήτριες που εγγράφηκαν όταν άρχισαν οι εργασίες της ριζικής ανακαίνισης στα κτήρια και την αυλή του σχολείου, θα αποφοιτούσαν από άλλο δημοτικό σχολείο της πόλης!

-Τι γίνεται, καρντάσια, με τα χρονοδιαγράμματα των δημόσιων και δημοτικών έργων; Πόσες παρατάσεις παίρνουν οι εργολάβοι, για να τελειώσουν και να παραδώσουν το έργο; Στην περίπτωση του 12ου δημοτικού σχολείου, αν δεν κάνω λάθος, δόθηκαν τρεις παρατάσεις και άλλαξε ισάριθμες φορές το χρονοδιάγραμμα του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης του σχολείου.

-Αν κατασκευαζόταν καινούργιο σχολείο, δεν θα ξεπερνούσε τα δύο χρόνια το έργο. Μια και το ανέφερα, πότε κατασκευάστηκε καινούργιο σχολείο στην πόλη της Καβάλας;; Αν το ξέρετε, θέλω πολύ να με ενημερώσετε, γιατί μου διαφεύγει η χρονολογία. Στην τελευταία παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υπήρχαν αρκετά «κενά» στην αρίθμηση των δημοτικών σχολείων κυρίως. Μήπως πρέπει να γίνει νέα αρίθμηση, για να ξέρουμε πόσα σχολεία λειτουργούν στην Καβάλα;

-Αρκετά σχολεία, αν θυμάμαι σωστά, ήταν συστεγαζόμενα, δηλαδή «μοιράζονταν» το ίδιο κτήριο, όπως το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο στην συνοικία της Αγίας Βαρβάρας. Επειδή ο αριθμός των μαθητών και των μαθητριών μειώθηκε πολύ, τα επόμενα χρόνια, τα δύο σχολεία ενώθηκαν και συνέχισε το 2ο δημοτικό σχολείο.

-Στην συνοικία της Παναγίας, την παλιά πόλη, λειτουργούσαν επίσης δύο δημοτικά σχολεία, το 1ο και το 7ο, στο δυτικό και το ανατολικό άκρο της χερσονήσου. Το 1ο δημοτικό σχολείο σταμάτησε την λειτουργία του και το κτήριο έπαψε να χρησιμοποιείται. Ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να στεγάσει στο παλιό δημοτικό σχολείο έναν βρεφονηπιακό σταθμό, για τους κατοίκους της συνοικίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.