• Ακόμα μία χαλαζόπτωση κατέστρεψε σοδειές στον κάμπο του Νέστου, αλλά ο ΕΛ.Γ.Α. αρκείται στην καταγραφή των ζημιών και στην αποζημίωση των παραγωγών. Τα προϊόντα της γης, όμως, δεν θα πουληθούν και δεν θα φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Έχουμε, άραγε, την πολυτέλεια να χάνονται οι σοδειές;
  • Οι παραγωγοί θα εισπράξουν (όταν εισπράξουν) τα χρήματα της αποζημίωσης, αλλά θα περιμένουν του χρόνου για να δούνε νέα σοδειά. Θα προσεύχονται, όμως, να μην την καταστρέψει άλλη χαλαζόπτωση! Και έτσι, ο φαύλος κύκλος των αποζημιώσεων θα συνεχιστεί.
  • Πρόκειται για γελοιότητα καρντάσια και λυπάμαι που το γράφω. Οι γεωργοί μας ζούνε με τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, ενώ η Ελλάδα εισάγει βασικά αγροτικά προϊόντα, για να καλύψει τις καταναλωτικές ανάγκες του πληθυσμού της!
  • Είναι απίστευτο για μία χώρα που έχει αυτάρκεια και μπορεί να εξάγει ποιοτικά, τα ποιοτικότερα πιστεύω, γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο.
  • Ο ΕΛ.Γ.Α., δυστυχώς, χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς, όπως ο Ο.Α.Ε.Δ. στο ζήτημα της εργασίας. Δηλαδή, σαν ταμείο στήριξης των κατεστραμμένων αγροτών και ο Ο.Α.Ε.Δ. για την παροχή επιδομάτων ανεργίας. Αυτή δεν είναι ενεργητική πολιτική, αλλά διαχείριση της μιζέριας.
  • Για να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται πραγματική ενίσχυση. Η αποζημίωση των κατεστραμμένων παραγωγών δεν είναι πραγματική βοήθεια. Αν ο ΕΛ.Γ.Α. έχει να διαθέσει χρήματα, ας το κάνει ώστε να αποδώσουν. Δηλαδή, να αυξηθεί η παραγωγή και να βελτιωθεί η ποιότητα των προϊόντων.
  • Πως θα ανταγωνιστεί η ελληνική γεωργία τα προϊόντα στο εξωτερικό, με μειωμένη παραγωγή και χαμηλή ποιότητα; Αφού τα απλά πράγματα δεν γίνονται αντιληπτά από τα διοικητικά στελέχη του ΕΛ.Γ.Α., οφείλουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι να παρέμβουν. Και αν χρειαστεί, να «πάρουν κεφάλια»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.