• Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, τι περισσότερο θα προσφέρει μία νέα διαβούλευση για τη χρήση των πεζόδρομων και των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Καβάλας. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε έναν κανονισμό και η δημοτική Αρχή οφείλει να τον εφαρμόσει. Κι όποιος δεν συμμορφώνεται στον κανονισμό, θα έχει τις συνέπειες που προβλέπονται. Τα πράγματα είναι απλά.
  • Έγινε κουραστικό να γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων, αλλά να μην υλοποιούνται οι αποφάσεις και οι κανόνες. Ο Θίοντορ δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, ότι θα υπάρξει μία μικρή περίοδος ανοχής, αλλά στη συνέχεια θα επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του κανονισμού λειτουργίας των πεζόδρομων και των κοινόχρηστων χώρων.
  • Γιατί καλεί σε διαβούλευση, πάλι, τους «εμπλεκόμενους» στη δημοτική βιβλιοθήκη; Η παροιμία λέει ότι: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Φτάνει πια με τις διαβουλεύσεις, για το συγκεκριμένο θέμα και για άλλα.
  • Όταν ο κανονισμός δεν λειτουργεί στην πράξη, πως θα διαπιστωθεί εάν είναι σωστός; Με τις θεωρίες που θα λέγονται στη διαβούλευση, δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να βελτιωθεί, εφόσον εφαρμοστεί ο κανονισμός.
  • Αυτό που πρέπει να κάνει ο Θίοντορ είναι, να στείλει σε όλους τους εμπλεκόμενους «φιρμάνι», ότι ο κανονισμός εφαρμόζεται και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η περίοδος ανοχής τελείωσε! Και τα παράπονα… στον δήμαρχο.
  • Οι πεζόδρομοι δεν έγιναν για να καταλαμβάνονται από οχήματα και τραπεζοκαθίσματα, αλλά για να κυκλοφορούν οι πεζοί με ασφάλεια. Έχω την εντύπωση, ότι ο αριθμός των καφετεριών αυξήθηκε κατακόρυφα στο κέντρο της πόλης, μετά τη λειτουργία των πεζόδρομων. Δεν είναι ωραία εικόνα, να κυκλοφορεί ο πεζός μέσα σ’ ένα «πάρκο» με καφετέριες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.