Με πρόσφατη ανακοίνωση, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ανακοίνωσε πως, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο τεχνικός φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Καβάλας. «Η κατάθεση του τεχνικού φακέλου, για την αδειοδότηση του υδατοδρόμιου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε.

Τον Ιούλιο του 2019, επίσης, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον πρώτο τεχνικό φάκελο υδατοδρόμιου, που κάλυπτε τις απαιτήσεις του νόμου 4568/2018. Ο τεχνικός φάκελος εκπονήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Ταυτόχρονα, υπεβλήθηκε η αίτηση για την απόκτηση άδειας ίδρυσης του Υδατοδρόμιου Καβάλας με ιδιοκτήτη τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Η αίτηση και ο τεχνικός φάκελος έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου 60086/26-7-2019.

Ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., Χρήστος Ηλιάδης, είχε δηλώσει τα εξής: «Με την ολοκλήρωση του τεχνικού φακέλου, μπαίνουμε, πλέον, στην τελική ευθεία των ελέγχων για την αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Καβάλας. Η συνεπακόλουθη έναρξη πτήσεων υδροπλάνων, θα προσδώσει σημαντικότατη υπεραξία στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής».

Τελικά, πόσους τεχνικούς φακέλους χρειάζεται να καταθέσει ο Ο.Λ.Κ., για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση; Ή, πόσα υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν στο λιμάνι Καβάλας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.