-Ο παραδοσιακός οικισμός «Ακόντισμα» και ειδικότερα το ανοιχτό θέατρο, είχαν την τιμητική τους, πραγματικά, το καλοκαίρι που πέρασε. Από το ανοιχτό θέατρο «παρέλασαν» δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι πρόσφεραν ωραίες συναυλίες στο κοινό που τις παρακολούθησε. Δεν θυμόμαστε να έγιναν τόσες (μουσικές) εκδηλώσεις στον οικισμό μέσα σε ένα καλοκαίρι. Κι αυτό οφείλεται, αναμφίβολα, στον νέο διαχειριστή του ακινήτου, που επενδύει στην εξωστρέφεια.

-Το «Ακόντισμα» είναι ένας «κρυμμένος θησαυρός», που δεν είχε αξιοποιηθεί, πλην του φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα», από τον Δήμο Καβάλας ως εναλλακτικός τόπος διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ευελπιστούμε πως με τον νέο διαχειριστή του ακινήτου, θα αλλάξει αυτό και ο οικισμός θα κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στον τομέα του πολιτισμού. Έτσι, θα αναδειχθεί και η Νέα Καρβάλη, στην οποία υπάρχουν σημαντικές υποδομές, όπως το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» και το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ.). Το Επιμελητήριο, δυστυχώς, πέρα από την διοργάνωση της KavalaExpo, μία φορά κάθε έτος, δεν χρησιμοποιεί καθόλου το εκθεσιακό κέντρο, για να βοηθήσει στην προβολή και στην τόνωση της οικονομίας της Νέας Καρβάλης, πραγματοποιώντας άλλες δράσεις.

-Για μία ακόμα φορά, η ιδιωτική πρωτοβουλία ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και χωρίς παχιά λόγια έφερε θετικό αποτέλεσμα. Πόσες φορές ακούσαμε τους διοικούντες το Επιμελητήριο Καβάλας, για παράδειγμα, να μιλούν για την αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου, την συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, αλλά δεν έγινε τίποτα στην πράξη! Ακόμα αναμένουμε τις προτάσεις των εξειδικευμένων συμβούλων, για τις δραστηριότητες που θα δώσουν ζωή, σε όλη την διάρκεια του έτους, στο εκθεσιακό κέντρο. Το Επιμελητήριο Καβάλας πρέπει να είναι από τα λιγοστά Επιμελητήρια στην Ελλάδα, που διαθέτουν τέτοια υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν σ’ αυτή μία σημαντική έκθεση. Πριν κατασκευαστεί το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καβάλη, η έκθεση του Επιμελητηρίου, η KavalaExpo όπως μετονομάστηκε, διεξαγόταν στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου της (πάλαι ποτέ) Νομαρχίας και στην αποθήκη του τελωνείου στο λιμάνι Καβάλας!

-Μακάρι, οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν τον παραδοσιακό οικισμό του «Ακοντίσματος», να αφυπνίσουν και τους διοικούντες στο Επιμελητήριο και τον Δήμο Καβάλας, ώστε να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες υποδομές που κατασκευάστηκαν στην Νέα Καρβάλη, αλλά και το Χαλκερό, για να προβληθούν τα δύο χωριά και για άλλους λόγους, εκτός από την γειτνίαση με τις δύο χημικές βιομηχανίες των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων, αλλά και τον πολιούχο άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Το Βιοτεχνικό Πάρκο δείχνει να βγήκε από τον πολυετή «λήθαργο» και να προσελκύει επιχειρηματίες, χάρη στην δουλειά που κάνει η νέα διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας. Το «κλειδί», επομένως, είναι το μεράκι. Με το μεράκι και την δουλειά επιτυγχάνονται οι στόχοι και προοδεύουν οι άνθρωποι και οι τόποι.

-Το «Ακόντισμα» έγινε παράδειγμα για την Νέα Καρβάλη (και όχι μόνο), το οποίο πρέπει να βοηθήσουν και να ακολουθήσουν οι τοπικοί άρχοντες, για το καλό του ευρύτερου συνόλου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.