-Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή των Ελλήνων, όποιος δημόσια, ή μέσω του διαδικτύου, διαδίδει, ή διασπείρει, με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις, που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες, ή φόβο, στους πολίτες, ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας, ή στην δημόσια υγεία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή.
-Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει ένας «τύπος», ονόματι Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), ο οποίος σε καθημερινή βάση εμφανίζεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΔΥΣΤΥΧΩΣ και σε σταθμούς τοπικής εμβέλειας, κάνοντας δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού covid-19 και παρατηρήσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Πιο πρόσφατα, για παράδειγμα, δήλωσε ότι: «Περιμένουμε μία κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, ανάμεσα στην 1η και την 3η Δεκεμβρίου, της τάξεως των επτά χιλιάδων τετρακοσίων (7.400) κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις εννέα-δέκα χιλιάδες κρούσματα που έχουν συζητηθεί κι αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ». Επίσης, εκτίμησε ότι, τα θετικά τεστ θα μειωθούν στα 3.500 τα Χριστούγεννα και γύρω στα 2.500 κοντά στην Πρωτοχρονιά. Σε άλλο Μέσο Ενημέρωσης δήλωσε, επίσης, ότι έως και τις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται ο μέσος εβδομαδιαίος όρος θανάτων να ανέλθει στους 92.
-Συνέστησε να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ ένα self test μία φορά την εβδομάδα από τους εμβολιασμένους (σ.σ. σημειωτέον ότι, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι κάνουν δύο rapid tests την εβδομάδα, τα οποία πληρώνουν), οι μη εμβολιασμένοι συμπολίτες να κάνουν rapid test (σ.σ. προφανώς επί πληρωμή) ακόμα και για να εισέλθουν στα σούπερ μάρκετ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρήσης διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στην τρίτη δόση του εμβολίου, για τους άνω των 65 ετών πολίτες.
-Επειδή δεν γνωρίζουμε το αντικείμενο του μηχανικού περιβάλλοντος, αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και βρήκαμε ότι, τα καθήκοντα του μηχανικού περιβάλλοντος ανάγονται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία μονάδων καθαρισμού υγρών αποβλήτων, αερίων εκπομπών, αστικών απορριμμάτων, αποβλήτων γεωργικών βιομηχανιών και βιομηχανικών τροφίμων, τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων. Επιπλέον, ο μηχανικός περιβάλλοντος ασχολείται με την διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των επιφανειακών και υπόγειων νερών, όπως και με τα συστήματα μέτρησης ρύπανσης αέρα, νερών και εδαφών. Καθήκον του είναι, η εξυγίανση του εδάφους και η αποκατάσταση των υπόγειων νερών, οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), ενώ ασχολείται και με την παράκτια μηχανική.
-Πουθενά δεν βρήκαμε ότι, ο μηχανικός περιβάλλοντος έχει καθήκον να κάνει εκτιμήσεις για κρούσματα, θανάτους και μέτρα σε μία πανδημία ιού που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Και οι εκτιμήσεις αυτές προκαλούν ανησυχίες και φόβους στους πολίτες, που «ενημερώνονται» από «έγκριτους» επιστήμονες, για την δημόσια υγεία! Άραγε, το άρθρο του ποινικού κώδικα, το άρθρο 191 αν δεν κάνουμε λάθος, αφορά τους επιστήμονες σαν τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.