• Ο Άρης Βέρρος και ο Μάκης Παπαδόπουλος καταψήφισαν, για διαφορετικούς λόγους, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, την εισήγηση της δημοτικής αρχής, για την ανάκληση της πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου δημοτικού σχολείου στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας.
  • Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε γονέας μαθητή, ή μαθήτριας, του σχολείου, για να ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση ανάκλησης του έργου από τον Δήμο Καβάλας. Τρία στελέχη της διοίκησης, η Ευαγγελία Δρακονάκη, ο Ηλίας Καλανταρίδης και ο Δημοσθένης Τουλκίδης, εξήγησαν με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, τον λόγο που αποφάσισε ο Δήμος Καβάλας να «κρατήσει» την πρόταση, για να την εντάξει σε επόμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης, που θα ανακοινώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τη σχολική στέγη.
  • Έτσι, θα πετύχει να ικανοποιηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων που σχεδίασε για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και να επιβαρυνθεί με χαμηλότερη οικονομική συμμετοχή.
  • Η απόφαση αυτή δείχνει, κατά την άποψη μας, ότι η δημοτική αρχή προγραμματίζει και υλοποιεί τα έργα με σύνεση και βάσει των προτεραιοτήτων που βάζει, αλλά και στο μέτρο της οικονομικής δυνατότητας που υπάρχει. Αυτό λέγεται ρεαλισμός και ορθολογισμός.
  • Η δημοτική αρχή θα μπορούσε, όπως ανέφερε ο Ηλίας Καλανταρίδης, να καταθέσει την πρόταση, παρά το ότι ορισμένες παρεμβάσεις στον τεχνικό φάκελο του έργου δεν ήταν «επιλέξιμες δαπάνες», επομένως θα εξαιρούνταν από τη χρηματοδότηση. Και για να δείξει, επίσης, ότι δεν είναι φειδωλή στα οικονομικά, θα μπορούσε να δεσμεύσει ένα εκατομμύριο ευρώ, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, από την κρατική χρηματοδότηση (Σ.Α.Τ.Α.), ενώ έλαβε 1,4 εκ. ευρώ συνολικά! Δηλαδή, με το χρηματικό αυτό ποσό, πρέπει να κάνει επισκευές στα σχολικά κτίρια που έχουν προβλήματα, να ασφαλτοστρώσει τους δρόμους σε όλο τον Δήμο που βρίσκονται σε κακή κατάσταση και ότι «περισσέψει», να το διαθέσει στα άλλα τεχνικά έργα, μικρότερα και μεγαλύτερα, του τεχνικού προγράμματος του έτους 2019!
  • Ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγορεί (σε κάθε ευκαιρία) τη δημοτική αρχή για σπατάλη, μίλησε για «εγκατάλειψη» ενός ακόμα έργου. Εκείνος, είναι πολύ πιθανό να έκανε το συγκεκριμένο έργο σε προεκλογική περίοδο, προκειμένου να επανεκλεγεί, χωρίς να υπολογίσει ότι θα του έμεναν γύρω στις 400.000 ευρώ έως το τέλος του έτους, για να υλοποιήσει το τεχνικό πρόγραμμα! Το σκεπτικό του είναι αποκαλυπτικό, για τον τρόπο που θα διοικήσει τον Δήμο Καβάλας όταν και εφόσον εκλεγεί δήμαρχος.
  • Ο Α. Βέρρος, πάλι, βρήκε κάποιο αστείο πρόσχημα, για να καταψηφίσει την εισήγηση, παρά την λεπτομερέστατη ενημέρωση που έκαναν οι: Ευαγγελία Δρακονάκη, Ηλίας Καλανταρίδης, Δημοσθένης Τουλκίδης. Είμαστε βέβαιοι, ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος, κυρίως και ο Άρης Βέρρος, θα δηλώνουν αύριο στις προεκλογικές ομιλίες τους, ότι η δημοτική αρχή δεν ήθελε να κάνει το έργο στο 2ο δημοτικό σχολείο και απέσυρε την πρόταση για χρηματοδότησή του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.