-Μας προκάλεσε απορία η αναφορά που γίνεται στο δελτίο Τύπου που απέστειλε η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για τις ελλείψεις και τις ανάγκες στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι: «Όπως μετέφεραν οι εργαζόμενοι, σοβαρές είναι οι ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών, ενώ κατά διαστήματα έχουν σημειωθεί προβλήματα στην τροφοδότηση της δομής με self tests, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του φαρμακευτικού συλλόγου». Και ακόμα, ότι: «Από τους διαμένοντες μεταφέρθηκαν, ακόμα, οι μεγάλες ανάγκες σε παιδικά γάλατα, πάνες, όπως και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

-Εμείς γνωρίζουμε πως διακινείται πακτωλός χρημάτων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος, για την σωστή λειτουργία των δομών φιλοξενίας μεταναστών. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι λαμβάνουν επίδομα, για να καλύπτουν τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους από την τοπική αγορά. Στα καταστήματα των υπεραγορών (σούπερ μάρκετ) τα οποία επισκέπτονται, μπορούν να βρούνε τα πάντα! Πως είναι δυνατό, επομένως, να έχουν μεγάλη ανάγκη σε παιδικά γάλατα, πάνες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης;

-Κι αν όντως υπάρχουν τέτοιες ανάγκες και ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν δίνει λύση ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), που διαχειρίζεται όλες τις δομές και τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Η κοινωνία της Καβάλας έδωσε και με το παραπάνω στους μετανάστες που έρχονταν κατά κύματα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Και συνεχίζει να προσφέρει όταν και όποτε χρειάζεται. Να στείλει στην δομή του Περιγιαλίου self tests και εμβόλια ο Δ.Ο.Μ.

-Η πρόβλεψη που κάναμε, πάντως, ότι ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης, πέτυχε τον σκοπό του, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς, να του υποδείξουν κατάλληλο χώρο για την μετεγκατάσταση της δομής, εκτός του αστικού ιστού, επαληθεύτηκε. Ο υπουργός κέρδισε χρόνο, ξεπέρασε ανώδυνα την πίεση και το κυριότερο, διατήρησε την δομή στο παλιό στρατόπεδο. Ο υπουργός δεν επιθυμεί το κλείσιμο της δομής και την μεταφορά των μεταναστών σε άλλο χώρο. Θα συνεχίσει, λοιπόν, να κοροϊδεύει την τοπική κοινωνία, με την στήριξη ορισμένων κομμάτων, όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο θα πάρει πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους διαμένοντες μετανάστες στο Περιγιάλι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας προσφύγων στις 20 Ιουνίου!

-Δεν θυμόμαστε αν η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας ανέλαβε πρωτοβουλία, για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, όταν ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την Θασιακή Ένωση και άλλους συλλόγους, απέστειλαν δύο φορτηγά στον Δήμο Ελασσόνας. Να μην στεναχωριούνται οι «σύντροφοι» στο Κ.Κ.Ε. για την δομή μεταναστών στο Περιγιάλι. Η ελληνική κυβέρνηση, ο Δ.Ο.Μ. και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) κάνουν εξαιρετική δουλειά και η φιλοξενία είναι η καλύτερη που μπορεί να παρασχεθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.