Είναι γνωστό το πώς ενεργούν ορισμένοι δικηγόροι της Καβάλας ξεπουλώντας αυτούς που τους εμπιστεύονται τις υποθέσεις τους. Πριν ένα χρόνο είχε ένα ατύχημα μια κυρία, το οποίο της δημιούργησε πολλά προβλήματα, και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το αυτοκίνητο που την είχε χτυπήσει πριν ένα χρόνο, κυριολεκτικά της είχε σακατέψει. Απευθύνθηκε σε δυο καβαλιώτες δικηγόρους, οι οποίοι πήραν την συγκατάθεσή της να συμβιβαστούν με την ασφαλιστική. Ο συμβιβασμός της απέδωσε, συνολικά 1.000 ευρώ, αν και από το ατύχημα έμεινε η γυναίκα σχεδόν ανάπηρη.

Επί πλέον ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν υπέγραψε οτιδήποτε, οπότε υποθέτει, ότι οι υπογραφές είναι πλαστές. Ο δικηγόρος που ανέθεσε στη συνέχεια την υπόθεσή της διαπίστωσε πως όλα έγιναν νομότυπα. Το ζήτημα είναι, πως η γυναίκα αυτή, που δεν έχει κανέναν συγγενή δίπλα της, δεν έχει τα οικονομικά μέσα να στραφεί στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του δικαίου, αφού παίρνει μια μικρή σύνταξη, ούτε όμως δικαιούται νομική υποστήριξη από το Πρωτοδικείο γιατί τα έσοδά της είναι λίγα ευρώ περισσότερα από το καθορισμένο όριο.

Αλλά, βρε αφιλότιμοι, (απευθυνόμαστε στους πρώτους δικηγόρους που την είχαν αναλάβει) ακόμη κι αν η γυναίκα αυτή θέλησε να υπογράψει εξωδικαστικό συμβιβασμό, τι συμβιβασμός ήταν αυτός να της δώσει η ασφαλιστική εταιρεία ένα χιλιάρικο;;; Τόσο κοστίζει ο εξαρθρωμένος, ακόμη και σήμερα ώμος της, τα σπασμένα πόδια και χέρια και οι διαλυμένοι αστράγαλοι, που ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να φορέσει παπούτσια και κυκλοφορεί με παντόφλες;;; Πως προστατεύσατε την πελάτη σας;;;

Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση και του Εισαγγελέα, και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, οι οποίοι όμως, της δήλωσαν αδυναμία να παρέμβουν, αφού όλα έγιναν τυπικά εντάξει. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι ο Θεός, βλέπει αυτές τις ανομίες και θα τιμωρήσει πολύ σκληρά αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν ανθρώπους απροστάτευτους, όπως η γυναίκα αυτή. Αλλά και η τοπική κοινωνία, τους γνωρίζει αυτούς τους δικηγόρους και ξέρει πολύ καλά, το πώς ξεπουλούν για το χρήμα, κάποιους ανήμπορους πελάτες τους.


1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Οφείλω και δημόσια να ευχαριστήσω τον εκδότη και γενικό διευθυντή των εκδόσεων «Ξυράφι», Γιώργο Γανίτη, γα την φιλάνθρωπη ανταπόκρισή του σε παράκληση που του υπέβαλα τηλεφωνικά, σχετικά με την υπόθεση ενός μοναχικού και παντέρημου ανθρώπου, της κυρίας Α. Χρ. (μόνο τα αρχικά για ευνόητους λόγους), την οποία γνώρισα στη Θεσσαλονίκη, ως βιβλιόφιλος και συλλέκτης παλαιών και παλαίτυπων βιβλίων τα οποία διέθετε ως πλανόδιος πωλήτρια.
  Συμπαθητικός άνθρωπος, με ανατροφή και με τα χαρακτηριστικά των προσφύγων με ρίζες στον αλησμόνητο Πόντο. Δεν περιορίστηκα να είμαι απλός πελάτης της ψυχρός και αδιάφορος, αλλά όπως το συνηθίζω της έδωσα να καταλάβει ότι θα είμαι δίπλα της όσες φορές με χρειαστεί και έχει ανάγκη συμπαραστάσεως. Το εκτίμησε αυτό, δεν έκανε κατάχρηση και, πάντως, μου έδωσε να καταλάβω ότι μέσα στην οικογενειακή και κοινωνική μοναξιά της είχε ανάγκη να υπολογίζει σε κάποιον άνθρωπο με επιρροή. Κι εγώ από την πλευρά μου το θεώρησα τιμητικό και δεν την απογοήτευσα όσες φορές μου ζήτησε τη συνδρομή μου ευρισκόμενη σε άκρα απελπισία.
  Αυτά που γράφω είναι αναμνήσεις μου από την περίοδο που εργαζόμουν στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και στη συνέχεια στην ΕΡΤ 3. Στα επόμενα χρόνια από καιρού εις καιρόν η Α.Χρ. εμφανιζόταν στο τηλέφωνο και τα τελευταία χρόνια από το τόπο καταγωγής της (ένα χωριό κοντά στην πόλη της Καβάλας), για να μου πει, κατά κύριο λόγο, πόσο τη δυναστεύει η απόλυτη φτώχεια της και γενικότερη η κατάστασή της, χωρίς οικογένεια και στενούς ή μακρινούς συγγενείς στο πλάι της. Προ ημερών εμφανίστηκε για να μου πει ότι εκμεταλλεύτηκαν τη ιδιαίτερα δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και πως αυτή της την κατάσταση την εκμεταλλεύτηκαν δύο αδίστακτοι δικηγόροι της Καβάλας. Αναφέρεται στο περιστατικό ο φίλος μου Γιώργος Γανίτης. ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του την κυρία Α. Χρ., είδε ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο – σωστό ερείπιο, την άκουσε με υπομονή, παρά το φόρτο της εργασίας του και αντιλήφθηκε ότι δυστυχώς δεν μπορεί σήμερα, αρκετό χρόνο μετά το συμβάν, ούτε την ίδια να βοηθήσει, ούτε την ελεεινή συμπεριφορά αυτών που την εκμεταλλεύτηκαν να κολάσει.
  Υπήρξα για πολλά χρόνια συνεργάτης των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Γ, Γανίτη και θα πρέπει να το πω, γιατί είναι τιμητικό και για τις δύο πλευρές, η σχέση μας ήταν φιλική, η συνεργασία μας τίμια – καθαρή και η αμοιβή μου ήταν η …ελευθερία! Έστελνα τα κείμενά μου και τα δημοσίευε όπως τα έστελνα. Είναι πανάκριβη αυτή η πληρωμή, για όσους μπορούν να το εκτιμήσουν. Με τους ίδιους όρους αρθρογραφώ και στην «Ελεύθερη Ώρα», την ιστορική εφημερίδα που ίδρυσε ο αείμνηστος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και σήμερα διευθύνει υποδειγματικά ο γιος του Γεώργιος.
  Ευχαριστώ τον φίλο μου . Γ. Γανίτη, γιατί με προθυμία και ανθρωπιά δέχτηκε τη γνωστή μου Α. Χρ. σαν να ήμουν εγώ! Κάπου στο Άγιο Ευαγγέλιο διάβασα σήμερα, στην προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου την προτροπή του να δίνουμε τόπο στην οργή του Θεού να έλθει και να κάνει αυτή την εκδίκηση… Στην προκειμένη περίπτωση για την απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών που εκμεταλλεύτηκαν έναν ανήμπορο να υπερασπίσει τα συμφέροντά του άνθρωπο – πελάτη τους…
  Γιώργο, σ’ ευχαριστώ και για τη δημοσιογραφική κάλυψη αυτού του ηθικού σκανδάλου στην ηλεκτρονική έκδοση k-tipos.gr , με την έντυπη έκδοση του οποίου («Καθημερινός Τύπος») με συνδέουν πολύχρονοι δεσμοί.
  Καλή δύναμη σε σένα, στον εν δυνάμει διάδοχό σου ( άξιο γιο σου), στο προσωπικό του Οργανισμού και σε όλους τους συνεργάτες σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.