Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον προεκλογικό αγώνα που ήδη ξεκίνησε αφού ο νέος εκλογικός νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάθε «άρπαγμα» να ονειρεύεται ότι θα γίνει Δήμαρχος, ή ότι εκβιαστικά με μια έστω μόνο έδρα θα μπορεί να εκβιάζει τον πλειοψηφούντα συνδυασμό, για να καρπωθεί πολύ μεγαλύτερο μερίδιο εξουσίας απ’ αυτό που θα του αναλογούσε. Ο φόβος των συνειδητοποιημένων δημοτών είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί ο επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού από τις συγκυρίες να υποχωρήσει στις απαιτήσεις αυτές.

«Να μάθουν να συνεργάζονται» θα πει ο υποστηριχτής της απλής αναλογικής. Βεβαίως, εφ’ όσον υπάρχουν οι ανάλογες αγνές προθέσεις απ’ όλες τις πλευρές, να επικρατεί η λογική αλλά και το αίσθημα δικαιοσύνης. Ο παραλογισμός, όμως, ήδη διαφαίνεται να επικρατεί στον προεκλογικό αγώνα και γιατί να γίνει διαφορετικά, αμέσως μετά τις εκλογές;;;

Αναρωτιόμαστε πως θα μπορέσει να λειτουργήσει ένας Δήμος, όπως της Καβάλας, στο υποθετικό σενάριο, να είναι Δήμαρχος η Δήμητρα Τσανάκα, και να πρέπει να συνεργαστεί με αντιδήμαρχο τον Βαγγέλη Παππά, τον Θόδωρο Μουριάδη, (ή τον Μάκη Παπαδόπουλο), τον Άρη Βέρρο και τον Νίκο Ξανθόπουλο, ή ακόμη και τον Κώστα Κουνάκο!!! Κατά τη γνώμη μας θα είναι δραματικοί και οι οποιοιδήποτε άλλοι συνδυασμοί σεναρίων, όποια σενάρια κι αν κάνουμε για το τελικό αποτέλεσμα.

Αναρωτιόμαστε πόσο άσχετοι με την πραγματικότητα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης είναι αυτοί που σχεδίασαν αυτόν τον εκτρωματικό εκλογικό νόμο!!!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.