Για τον εορτασμό της ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πόλη της Καβάλας θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 15ης Σεπτεμβρίου έως και τη δύση του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου 2019.

-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων  Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 15ης Σεπτεμβρίου έως και τη δύση του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου 2019.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

09:45 απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:00 τέλεση μνημόσυνου μετά τη Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», Σοφία Τσίγκου.

10:30 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης Καβάλας, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον δήμαρχο Καβάλας, τον αντιπρόεδρο ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, τον διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπροσώπους αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, προσφυγικών σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και πολιτιστικών συλλόγων. Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των πεσόντων. Ανάκρουση εθνικού ύμνου. Λήξη τελετής.

18:50 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.