Τόσα χρόνια αγωνιζόμασταν να φύγει το Τελωνείο από το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», της Καβάλας και να στεγαστεί σε κάποιο νέο κτίριο στο εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’. Πολλές φορές ήρθαν στην Καβάλα, μετά από δικά μας δημοσιεύματα, Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και ειδικές επιτροπές τεχνικών συμβούλων Υπουργείων και όλοι αμέσως αναγνώριζαν αυτή την ανάγκη, μεταφοράς του Τελωνείου. Είχαμε δημοσιεύσει και κάποιες από τις σχετικές εκθέσεις αυτοψίας που είχαν κάνει οι επιτροπές αυτές και αναγνώριζαν την ανάγκη μεταφοράς του Τελωνείου στο εμπορικό λιμάνι. Ποτέ, κανείς, όμως, δεν κατάφερε να το μετακινήσει, επειδή οι εργαζόμενοι εκεί, τελωνειακοί υπάλληλοι, δεν ήθελαν. Αντιρρήσεις εξέφραζαν οι συνδικαλιστές τους, και με την βοήθεια, επίσης των κατά καιρούς διευθυντών του Τελωνείου Καβάλας, αλλά και των βουλευτών του νομού, που πολύ υπολόγιζαν τις ψήφους των τελωνειακών υπαλλήλων. Και είναι λογικό να μην θέλουν να μετακινηθούν, αφού τους έρχεται πιο εύκολο να πηγαίνουν στην δουλειά τους, ακόμη και με τα πόδια, στο κέντρο της πόλης, να βγαίνουν, όποτε βαριούνται (όχι όλοι) στην αγορά για ψώνια, και με το σχόλασμα, να βρίσκονται σε λίγη ώρα στο σπίτι τους χωρίς να ξοδεύουν και τόση βενζίνη να πηγαινοέρχονται στο λιμάνι της Νέας Καρβάλης. Η προβαλλόμενη δικαιολογία πάντα ήταν, ότι σε κείνη την περιοχή, υπάρχει μόλυνση του περιβάλλοντος από τις χημικές βιομηχανίες που υπάρχουν στη Νέα Καρβάλη.

Με μεγάλη χαρά, διαπιστώσαμε, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, έστειλε αναφορά στα Υπουργεία, ότι σκοπεύει σύντομα να αποκλείσει την μετακίνηση των μεγάλων οχημάτων, με απαγόρευση στον κόμβο του Αγίου Σίλα της Εγνατίας οδού, αυτά που μπαίνουν στην πόλη και κατευθύνονται στον χώρο του Τελωνείου, στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας, κι όχι μόνο. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι δεν θα λυγίσει στις απαιτήσεις των τελωνειακών υπαλλήλων και ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα εμπόδια τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα χρειαστεί να αντιπαλέψει… Όχι. Δεν πρόκειται να μεταφερθεί εκεί το Τελωνείο. Απλώς θα υποχρεωθούν οι τελωνειακοί να πηγαίνουν στο Εμπορικό λιμάνι για να κάνουν τον εκτελωνισμό των μεγάλων φορτηγών, αφού δεν θα γίνεται διαφορετικά. Θα θεωρήσουμε αν γίνει κάτι τέτοιο, ότι κερδήθηκε μια μάχη. Όχι ο πόλεμος…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.