Πρώτη ημέρα στο σχολείο: Με μάσκες και ενημέρωση για την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή

0

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 «εξόρμηση» στα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες, με περιεχόμενο συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής, μαζί με ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, στους μαθητές και τους γονείς τους.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς κατά την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια, είναι μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας.

Μέσα από το υλικό που διανεμήθηκε, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, το υλικό περιέχει χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Επισημαίνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, θα βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές διαθέτοντας εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ανάλογων ενημερωτικών δράσεων. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα βρίσκονται πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων, που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.