Έπειτα από συνεχείς αναβολές, εκδικάστηκε στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Χρήστο Γλάνο, πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος υπεξαίρεσε χρήματα από το ταμείο της επιτροπής. Η πράξη αποκαλύφθηκε στο τέλος της δεύτερης θητείας, από τον ίδιο τον Κ. Σιμιτσή και ο δράστης παραπέμφθηκε να δικαστεί.

Έπειτα από έξι έτη, περίπου, το Εφετείο Θράκης αποφάσισε την καταδίκη του σε επταετή φυλάκιση. Η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο Χρ. Γλάνος θα την εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα. Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου στη δίκη ανέλαβε ο νυν δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση συναδέλφων του στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, πήρε απόσταση λέγοντας ότι κάθε κατηγορούμενος, ακόμα και ο χειρότερος εγκληματίας, δικαιούται να έχει συνήγορο υπεράσπισης, ενώ τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί ανάλογο περιστατικό (υπεξαίρεσης δημοτικού χρήματος) όσο καιρό θα είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση του Δήμου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.