Πρόσκληση σε φορείς και οργανώσεις για διαβούλευση σχετική με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας βασικής υλικής συνδρομής για απόρους

0

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα:

«Πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» και ιδιαίτερα, ο περιφερειάρχης, δια μέσου των αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης, καλεί όλους τους δυνητικούς από την πρόσκληση φορείς και οργανώσεις σε άμεση διαδικασία διαβούλευσης: Κινητοποίηση/Δικτύωση – Διαβούλευση επί του προγράμματος – Σχέδιο Συγκρότησης «Κοινωνικής Σύμπραξης» και με στόχο την οργάνωση και τον τρόπο κινητοποίησης των οργανώσεων εταίρων και με γνώμονα τη διασφάλιση της καθολικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας των εταίρων της υπό συγκρότηση κάθε κοινωνικής σύμπραξης ανά Περιφερειακή Ενότητα. Το στάδιο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 30η Ιανουαρίου 2015. Οι κοινωνικές συμπράξεις θα καλύπτουν τις ανάγκες των ωφελουμένων με γεωγραφική μονάδα αναφοράς την «Περιφερειακή Ενότητα». Η γενική κατεύθυνση, είναι ότι συγκροτείται μία κοινωνική σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Είδος Τροφίμων

Αντικείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» αποτελούν:

1. Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα, καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη).

2. Βασικές υλικές στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες, κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κ.λπ.).

3. Συνοδευτικά μέτρα σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, διατροφικών συμβουλών, υπηρεσιών κοινωνικοποίησης παιδιών κ.α.

Κατηγορίες ωφελουμένων

Ειδικότερα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» στοχεύει στην αντιμετώπιση του «χάσματος» της φτώχειας, δηλαδή στην ακραία φτώχεια, καθώς και στην παιδική φτώχεια, δίδοντας έμφαση στις παρακάτω κατηγορίες ωφελουμένων:

Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας, ή ακραίας φτώχειας, ή κινδύνου φτώχειας

Νοικοκυριά με παιδιά και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά και τρίτεκνα/πολύτεκνα νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης

Πολυμελείς οικογένειες

Άστεγοι

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε: «Καμία πηγή χρηματοδότησης δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. Ας κινηθούμε όλοι μαζί, για την κοινωνική ένταξη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας και προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, πέραν του ΠεΣΚΕ που συζητήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.