Η Αναπτυξιακή Καβάλας-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) καλεί τους υποψήφιους δικαιούχους, φυσικά, ή νομικά πρόσωπα, όπως ορίζονται στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Νομού Καβάλας, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης για ενίσχυση στους κάτωθι τομείς:

-Μεταφορά γνώσεων και ενημέρωσης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγροτικών περιοχών.

-Μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό, ή μη γεωργικό προϊόν.

-Τουρισμός (καταλύματα, εστιατόρια, κ.λπ.)

-Βιοτεχνία, οικοτεχνία, χειροτεχνία, παραγωγή ειδών μετά την 1η μεταποίηση.

-Χονδρικό-λιανικό εμπόριο.

-Παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού.

-Οικοτεχνία και πολυλειτουργικά αγροκτήματα.

-Πιλοτικά έργα συνεργασιών (εκτός γεωργικού τομέα).

-Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα του αγροτουρισμού.

Οι ενισχύσεις ανέρχονται από 50% έως και 100% κατά περίπτωση. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται, ενδεικτικά, σε 3.273.000,00€. Οι δράσεις εφαρμόζονται σε όλη την περιοχή του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Καβάλας, ήτοι στο σύνολο των Δήμων Παγγαίου, Θάσου, Νέστου και Καβάλας, εκτός της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας.

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στους ιστότοπους www.espa.gr, www.agrotikianaptixi.gr και www.ankavala.gr. Η υποβολή της αίτησης στήριξης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr), από την 10η Απριλίου 2019 έως και την 12η Ιουλίου 2019. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις υπεύθυνοι είναι οι: Μιχάλης Σκορδάς, Νικόλαος Θωμαΐδης, Άννα Χατζηλιάδου (τηλέφωνο: 2510620459, e-mail: anka@ankavala.gr). Στο πλαίσιο δημοσιοποίησης του τοπικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις σχετικά με την πρόσκληση στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.