Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενόψει του συλλαλητηρίου στην πλατεία Καπνεργάτη, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στις 6:30 το απόγευμα, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, η νέα ύφεση, που άρχισε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά επιταχύνθηκε από την πανδημία, καθώς και η πολιτική της κυβέρνησης μας οδηγούν σε νέες δυσκολίες και αδιέξοδα. Το δίκιο μας και η ικανοποίηση των αναγκών μας υπονομεύονται από τον στόχο της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη διαιωνίζουν τα προβλήματά μας κι ας προβάλλονται σαν «σανίδα σωτηρίας». Έταξε επιδοτήσεις και τζάμπα χρήμα, όμως ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι: «Όσα ξοδεύουμε τώρα για οικονομικές ενισχύσεις θα τα ζητήσουμε πίσω σε φόρους». Στην 7η έκθεση εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται ως πρόβλημα για την ανάκαμψη το πλήθος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και στην έκθεση Πισαρίδη. Παλιότερα, τα ίδια έλεγε και η έκθεση του ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο του ΣΕΒ). Αυτό τον δρόμο στρώνει η κυβέρνηση με την πολιτική της, παρά τα «παχιά λόγια» και τις υποσχέσεις.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ξανά μία μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων για αργότερα. Αφού τώρα δεν έχουμε τίποτα για να εισπράξουν, μας περιμένουν στη γωνία μετά από μερικούς μήνες, για να πάρουν ακόμα και το τελευταίο ευρώ. Διατηρούν τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, τη προκαταβολή φόρου, τον ΕΝΦΙΑ, τους υπέρογκους έμμεσους φόρους στο πετρέλαιο, στα τρόφιμα και αλλού. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας έρχεται να απαλλοτριώσει την ατομική περιουσία και μέρος του εισοδήματος μας προς όφελος των τραπεζών, όπως και η μεταφορά των «κόκκινων» δανείων του ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία.

Στη λογική της συναίνεσης και του αξιόπιστου κοινωνικού εταίρου κινείται και η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων (Ομοσπονδία, Εμπορικός Σύλλογος κ.λπ.). Με τα σούρτα-φέρτα σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις κρατούν το κίνημα σε κατάσταση παραλυσίας. Μας επαναπαύουν ότι θα έρθει «ζεστό χρήμα» από το Ε.Σ.Π.Α. μέσω Περιφέρειας, ενώ καταλαβαίνουν ότι με μέτρα «μιας χρήσης» δεν θα σωθούμε. Η ωμή αλήθεια είναι ότι, για να ανασάνουμε χρειάζονται μέτρα διαρκούς απόδοσης, γι’ αυτό:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου.

-Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

-Απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

-Διαγραφή των τόκων από χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας.

-Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων και απόδοση 13ης και 14ης σύνταξης. Να καταργηθεί, εδώ και τώρα, ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου.

-Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη Δ.Ε.Η., ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ έως τον Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.

-Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τους επαγγελματίες.

-Απαλλαγή όλων των αυτοαπασχολούμενων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.

-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους επαγγελματίες έκλεισαν, ή θα κλείσουν, την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

-Επίδομα ασθενείας, ή εργατικού ατυχήματος, για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην εργάζεται, ανεξαρτήτως χρεών. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα.

ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

-Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημόσια κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες Μ.Ε.Θ. που χρειάζονται. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας.

-Άμεσα μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία για την προστασία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Αραίωση των μαθητών σε κατάλληλες αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, καθαριστριών με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

-Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης, όπως και όλα τα αναγκαία τεστ χωρίς καθυστερήσεις».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.