Σε μία αρχαία μορφή συνάθροισης, τον «κύκλο», προσκαλεί τους αιρετούς του Δήμου Καβάλας ηλικίας έως και 40 ετών, η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Η συνάθροιση θα γίνει στο καφέ-μπαρ «Τσαλαπετεινός» τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Σε μία πρωτότυπη δημόσια διαβούλευση προσκαλεί η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» τους νέους ηλικίας έως και 40 ετών, που εκλέχθηκαν πρόσφατα στην αυτοδιοίκηση του Δήμου Καβάλας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αγροτοπεριβάλλοντος και τη σύνδεσή τους με τους στόχους του Ο.Η.Ε. για βιώσιμη ανάπτυξη. Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί σε μορφή κύκλου, ή συμβουλίου, μία αρχαία μορφή συνάθροισης που εφαρμόζεται εδώ και χιλιετίες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για τη διεξαγωγή συζητήσεων σε βάθος. Ο «κύκλος των νέων της Καβάλας» έχει εξασφαλίσει, ήδη, τη συμμετοχή αρκετών από τους νέους σε ηλικία άνδρες και γυναίκες που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές και προσκαλεί και τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη διαβούλευση, που διοργανώνουν και συντονίζουν οι «Οψόμεθα εις Φιλίππους» τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στις 8μ.μ., στο καφέ «Τσαλαπετεινός» (πλατεία Καραολή & Δημητρίου 36, Καβάλα).

Μέσα από τις τοποθετήσεις και την ανταλλαγή απόψεων, οι συμμετέχοντες στον «κύκλο» θα γνωρίσουν τους νέους εκλεγμένους και τον τρόπο σκέψης τους, θα ενημερωθούν και εμπνευστούν από τις δράσεις «Grow», «Κοινό έδαφος» και «Φάρος Αλεξανδρούπολης», θα προβληματιστούν και θα προτείνουν δράσεις για το «Πάρκο Φιλίππων» και θα αποφασίσουν  για την πιο αναγκαία κοινή δράση στην περιοχή μας. Σημειώνεται πως και μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να παρακολουθήσουν τον «κύκλο», όμως δεν θα τους δοθεί ο λόγος για τυχόν παρεμβάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διαβούλευση, μπορείτε ν’ απευθύνεστε στην Γεσθημανή Τσουρουκίδου, στο τηλέφωνο 6980317178, ή στο e-mail info@opsometha.org».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.