Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας κ αι Καινοτομίας στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

0

Και φέτος το καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα πραγματοποιηθεί Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας κι αυτή τη φορά θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των αντιθέτων. Η καλοκαιρινή εκστρατεία είναι μια πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου σκοπεύουμε να κάνουμε τη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης έναν πολύχρωμο χώρο δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το βιβλίο. Βόλτες μέσα στα βιβλία, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, οικολογικά και μουσικά εργαστήρια, πειράματα είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη βιβλιοθήκη με σκοπό να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς και πολύτιμους συνεργάτες. Ελάτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε αντίθετους κόσμους και να συνθέσουμε τους δικούς μας. Ελάτε να παίξουμε, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και δημιουργικότητα! Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στη βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, ώστε να γίνει καταφύγιο δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια.

Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη της παρέας μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και η ανιδιοτελής προσφορά στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 5 Απριλίου. Την αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στη Βιβλιοθήκη.

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.