Με την παρουσία εκπαιδευτικών, εκπροσώπων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και γονέων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017 στο Urban Center στη δημοτική καπναποθήκη Καβάλας, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «χαρτογραφία και προσανατολισμός σε δομημένο και  φυσικό περιβάλλον», το οποίο έχει εκπονήσει η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η επικεφαλής του προγράμματος, Μαρία Τσακαλίδου και ο ειδικός επί της χαρτογραφίας (και μέλος της επιστημονικής ομάδας), Δημήτρης Χατζηγεωργίου, καλωσόρισαν τους παριστάμενους και ανέλαβαν την μύησή τους στο φανταστικό κόσμο της χαρτογραφίας και του προσανατολισμού (Orienteering, όπως ονομάζεται στην αγγλική γλώσσα).

Αμφότεροι, εστίασαν στα μέσα και στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά σεμινάρια χαρτογραφίας-προσανατολισμού, θα μεταλαμπαδεύσουν τα όσα έμαθαν στα δημοτικά σχολεία του «Πάρκου Φιλίππων» και υπογράμμισαν ότι, οι μαθητές ηλικίας 7 έως 12 ετών (στους οποίους απευθύνεται η δράση) θα ωφεληθούν πολλαπλά από την ένταξή τους σε αυτό το πρόγραμμα, όχι μόνο σε επίπεδο παιδαγώγησης και διεύρυνσης των γνώσεων τους, αλλά και σε επίπεδο εξάσκησης και φυσικής αναζωογόνησης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα χαρτογραφίας και προσανατολισμού και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για την ένταξη περισσότερων σχολείων στη δράση. Η διοίκηση και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» ευχαριστούν θερμά όσους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του προγράμματος και τον Δήμο Καβάλας, για την παραχώρηση της δημοτικής καπναποθήκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.