Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1.000 άνεργους νέους 18 έως 24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Η υλοποίηση του προγράμματος θα ωφελήσει άνεργους και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο βορειοελλαδικό τόξο και συγκεκριμένα στις πέντε Περιφέρειες (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας).
Οι άνεργοι νέοι που θα συμμετέχουν στις δράσεις, πρόκειται να αποκτήσουν δεξιότητες σε αντικείμενα της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως web development, mobile development, cloud computing, digital marketing, web design, robotics, e-commerce. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα λάβουν θεωρητική εκπαίδευση 120 ωρών και θα απασχοληθούν για 260 ώρες στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου να αποκτήσουν την πρακτική εκπαίδευση.
Ο ΣΕΠΒΕ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις επιχειρήσεις των πέντε Περιφερειών, που θέλουν να απασχολήσουν ωφελούμενους, για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα καταθέτοντας σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία επιλογής και κατανομής των ωφελούμενων-απασχολούμενων ανά περιφέρεια και ανά επιχείρηση. Βάσει του σχεδιασμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν κατανεμηθεί ως εξής: 170 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 482 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 58 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 96 στην Περιφέρεια Ηπείρου και 194 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα αντικείμενα κατάρτισης και θα προσλάβουν άνεργους-ωφελούμενους του προγράμματος για την πρακτική άσκησή τους, δεν θα έχουν καμία μισθολογική, ή ασφαλιστική επιβάρυνση. Οι ωφελούμενοι πρόκειται να λάβουν μέσω του προγράμματος για τη θεωρητική κατάρτιση 5 ευρώ/ώρα και για την πρακτική 3 ευρώ/ώρα. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα καλύπτει τις ασφαλιστικές τους εισφορές σε ποσοστό 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.
Η κατανομή των ωφελούμενων θα γίνει με βάση τον αριθμό των απασχολούμενων σε κάθε επιχείρηση. Επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους μπορούν να δεχθούν για πρακτική εκπαίδευση ίσο αριθμό ωφελούμενων. Επιχειρήσεις με 6 έως 10 εργαζόμενους και με 11 έως 50 εργαζόμενους, μπορούν να δεχθούν καταρτιζόμενους ίσους με το 80% και το 70%, αντίστοιχα, των εργαζομένων τους, επιχειρήσεις με 51 έως 70 εργαζόμενους μπορούν να απασχολήσουν 35 καταρτιζόμενους κ.ο.κ. Η πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων που θα επακολουθήσει της θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, θα επικυρώσει την ποιότητα και την πληρότητα της Δράσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.