• Το τι σημαίνει πρωτόκολλο υπεύθυνης διαχείρισης αθλητικών σωματείων, θα το αντιληφθούμε με την πάροδο του καιρού και στην πράξη. Το ότι στον πρώτο «πυρήνα» των σωματείων στην Ελλάδα, που έχουν πάρει την πιστοποίηση αυτή, ανήκει και ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα», αποτελεί ευχάριστη είδηση. Και μεγάλη τιμή, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε ο «Κ.Τ.».
  • Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών σε Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.), είναι η πρώτη ελληνική Ομοσπονδία, που εφαρμόζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Και στον «πυρήνα» των σωματείων περιλαμβάνεται το τμήμα καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο του Α.Ο. «Καβάλα», μαζί με τα ιστορικά σωματεία της Α.Ε.Κ. και του Άρη Θεσσαλονίκης.
  • Θα λέγαμε πως είναι ο πρώτος «καρπός» της συνεργασίας του Νομαρχιακού Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «Ίρις» με τον Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», με την ένταξη του τμήματος καλαθοσφαίρισης στον κορυφαίο σύλλογο του Νομού. Η επιτυχία οφείλεται στην έμπνευση, το μεράκι και τη δουλειά ορισμένων ανθρώπων, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια.
  • Το τμήμα καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο του Α.Ο. «Καβάλα», λοιπόν, εισέρχεται σε μία νέα εποχή, πιο αισιόδοξη, με διαφορετική φιλοσοφία στη λειτουργία του. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα» δείχνει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται να στηρίξει την προσπάθεια και ότι δεν προχώρησε στη συγκεκριμένη συνεργασία, απλά και μόνο για να εντάξει ένα ακόμα τμήμα στην «οικογένεια» του συλλόγου.
  • Αναφέραμε τα παραπάνω, για να τονίσουμε την αντίθεση με τη λειτουργία του τμήματος καλαθοσφαίρισης ανδρών, το οποίο επανιδρύθηκε και τις δύο τελευταίες περιόδους συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Και σ’ αυτή την περίπτωση έγινε συνεργασία μ’ ένα άλλο τοπικό σωματείο, την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης «Πάνθηρες», χωρίς να έχει την ανάλογη προβολή και το κυριότερο, κατά την άποψη μας, χωρίς προοπτική.
  • Το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», δεν έχει μιλήσει στον φίλαθλο κόσμο, ακόμα, για το εγχείρημα αυτό. Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι αποφεύγει να μιλήσει, σαν να θέλει να «κρύψει» κάτι. Τι θέλει να «κρύψει» και γιατί; Πως οι φίλαθλοι και η τοπική κοινωνία, θα στηρίξουν μία προσπάθεια η οποία απαξιώνεται από την ίδια τη διοίκηση του συλλόγου;
  • Όλα τα τμήματα του Α.Ο. «Καβάλα» βρίσκονται σε μία φάση αναδιοργάνωσης. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να συσπειρώσει τους φιλάθλους που αγαπούν τον Α.Ο.Κ. κοντά στα τμήματα, διότι κανένα άλλο αθλητικό σωματείο στην πόλη και στο Νομό Καβάλας, δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
  • Είναι θλιβερή εικόνα, να αγωνίζεται η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. «Καβάλα» στις 2 μετά το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων και στην κερκίδα, να παρακολουθούν το παιχνίδι πέντε-δέκα άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι των καλαθοσφαιριστών. Η εικόνα αυτή, δεν αρμόζει στην ιστορία του μεγαλύτερου σωματείου του Νομού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.