«Η 3η Δεκεμβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα ατόμων με σναπηρία και η Energean γνωστοποιεί μία σειρά πρωτοβουλιών στην Καβάλα, στον Πύργο και το Ισραήλ, με στόχο την ενίσχυση συμπολιτών μας με κινητική αναπηρία, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό τους», αναφέρει δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, η Energean διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην Energean Kavala B.C., η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας και φίλους της, με το τμήμα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια του Α.O. «Καβάλα». O αγώνας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από σειρά εκδηλώσεων, θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:30 στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην πόλη της Καβάλας, όπου και η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Energean, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μαθιός Ρήγας και άλλα στελέχη της εταιρείας, θα συμμετάσχουν αγωνιζόμενοι σε αμαξίδια.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση εισιτηρίων, τη λαχειοφόρο αγορά και το Bazaar που θα διοργανωθεί, θα δοθούν στο τμήμα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια του Α.Ο. «Καβάλα». Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας, του οποίου η Energean είναι σταθερός υποστηρικτής, θα πραγματοποιήσουν το δικό τους Bazaar, τα έσοδα από το οποίο θα δοθούν για την ικανοποίηση αναγκών του Εργαστηρίου.

Στην Ηλεία, περιοχή στην οποία βρίσκεται το κοίτασμα υδρογονανθράκων του Κατακόλου, το οποίο περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η Energean προχωρεί σε δωρεά για κάλυψη αναγκών προς τον σύλλογο παραπληγικών-κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ένα οργανισμό με τον οποίο η εταιρεία συνεργάζεται και τον οποίο υποστηρίζει σταθερά.

Στο Ισραήλ, η Energean προχωρεί σε δωρεά, υπό τη μορφή αγοράς εισιτηρίων, στον Etgarim (ελληνιστί «Προκλήσεις»), ο οποίος είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, που είναι αφοσιωμένος στην ενίσχυση και στην κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία μέσω της άθλησης σε ανοικτούς χώρους. Ο Etgarim πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωσή του στις 11 Δεκεμβρίου 2018. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση, θα αποτελούν συνεισφορά στην προσπάθεια του Οργανισμού.

Με αφορμή τις δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής: «Με την υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, έχουμε ως στόχο να αυξήσουμε την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, για τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και ειδικότερα του στόχου δέκα, που αναφέρεται στη μείωση των ανισοτήτων, καθώς και για τις δυσκολίες που οι συμπολίτες μας με κινητική αναπηρία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Μέσα από το σύνθημά μας: «Όλοι μπορούμε, όλοι νοιαζόμαστε», θέλουμε να προωθήσουμε το μήνυμα ότι, η κινητική αναπηρία δεν θα πρέπει να εμποδίζει κανέναν, από το να ζει μία κανονική ζωή και επίσης να παρακινήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, στον αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με κινητικά προβλήματα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.