Η ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών με «Γαλάζια Σημαία», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, επιβεβαίωσε την «κυριαρχία» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Συγκεκριμένα, η Π.Ε. Καβάλας/Θάσου βραβεύτηκε με 14 «Γαλάζιες Σημαίες», ενώ οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες που βρέχονται από θάλασσα, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, συγκέντρωσαν 11 «Γαλάζιες Σημαίες». Οι ακτές της Π.Ε. Καβάλας/Θάσου που πήραν τη διάκριση αυτή για το έτος 2016, είναι οι εξής:
Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος, Χρυσή Αμμουδιά 2, Πευκάρι 2, Πρίνος/Δασύλιο 2
Δήμος Νέστου
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Δήμος Καβάλας
Μπάτης, Τόσκα, Καλαμίτσα, Περιγιάλλι
Δήμος Παγγαίου
Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Σαρακήνα, Οφρύνιο/Τούζλα
Η τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των πενήντα χωρών του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education). Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα, αφού η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» τα προηγούμενα χρόνια γινόταν με δελτίο Τύπου από την έδρα του FEE στη Δανία. H τελετή άρχισε με βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ ακολούθησε επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. H τελετή ολοκληρώθηκε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων με ευρηματικό τρόπο, από τους μαθητές στην παραλία του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort, παρουσία των προσκεκλημένων και με την έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» στο Porto Carras Grand Resort.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.