-Πρόταση για να δρομολογηθεί πλοίο (οχηματαγωγό) από το λιμάνι του Πόρτο Λάγους προς την Θάσο, έκανε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ξάνθης. «Έχει και η Ξάνθη λιμάνι και ονομάζεται Πόρτο Λάγος. Μπορούν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και όσοι είναι ενδιαφερόμενοι, να ζητήσουν μία γραμμή για την Θάσο, γιατί είμαστε αποκλεισμένοι από παντού. Η Περιφέρεια έχει και την δύναμη και την δυνατότητα να το επιβάλλει στην κυβέρνηση. Εκτός κι αν υπάρχει πολιτικό κενό στον Νομό Ξάνθης κι έτσι είμαστε στον αυτόματο πιλότο της ανάπτυξης!», έγραψε ο πρόεδρος.

-Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σχετικό αίτημα από τον σύλλογο επαγγελματιών Νέας Περάμου, να επαναλειτουργήσει η γραμμή Νέα Πέραμος-Θάσος. Γιατί, λοιπόν, να μην δημιουργηθεί μία ακόμα γραμμή Πόρτο Λάγος-Θάσος; Προφανώς, η γραμμή αυτή θα εξυπηρετήσει τους Θρακιώτες, από τον Νομό Ξάνθης μέχρι τον Έβρο, αλλά και τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Ελλάδα από τους μεθοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας και των Κήπων, που χρησιμοποιούν σήμερα το πορθμείο της Κεραμωτής, για να ταξιδέψουν προς την Θάσο.

-Δεν βρίσκουμε άλλο λόγο, για να δημιουργηθεί μία νέα γραμμή Πόρτο Λάγος-Θάσος. Γιατί, όμως, να μην συνδεθεί το Πόρτο Λάγος και με το νησί της Σαμοθράκης, ώστε οι κάτοικοι από την ανατολική Μακεδονία και δυτικότερα, αλλά και οι αλλοδαποί επισκέπτες, να μην πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη, για να ταξιδέψουν προς το όμορφο νησί του Θρακικού πελάγους. Θεωρούμε ότι, έχει περισσότερη ανάγκη η Σαμοθράκη για καλύτερη σύνδεση με το ηπειρωτικό τμήμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι λογικό (και σωστό) η Θάσος να συνδέεται με τέσσερα πορθμεία (Καβάλα, Κεραμωτή, Νέα Πέραμος, Πόρτο Λάγος) και η Σαμοθράκη μόνο με την Αλεξανδρούπολη.

-Από κει και πέρα, εάν η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει την δύναμη και την δυνατότητα, να επιβάλλει στην κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση) την δημιουργία γραμμής Πόρτο Λάγος-Θάσος, τότε μπορεί να κάνει το ίδιο, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της θαλάσσιας σύνδεσης Καβάλας-Σαμοθράκης. Πρόκειται για μία γραμμή που υπήρχε και (κακώς) διακόπηκε. Ωστόσο, οι διοικούντες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κωφεύουν στο αίτημα. Το ίδιο και οι βουλευτές των Νομών Καβάλας και Έβρου. Ευελπιστούμε πως θα καταφέρουν να αναδείξουν το ζήτημα οι δήμαρχοι Καβάλας και Σαμοθράκης, έχοντας την στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Εάν υπήρχε «κοινό μέτωπο» (βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμων), είμαστε βέβαιοι πως η γραμμή Καβάλα-Σαμοθράκη θα λειτουργούσε σήμερα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι οι δήμαρχοι Καβάλας-Σαμοθράκης δέχονται πίεση, από πολιτικούς και άλλους παράγοντες, να μην προχωρήσουν, πιο δυναμικά, στην υλοποίηση του αιτήματος. Το ίδιο ισχύει και για τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, ο οποίος διοικεί με «συμμαχίες» και θέλει να αποφύγει τυχόν παρεξηγήσεις, διαξιφισμούς και συγκρούσεις, ενόψει των περιφερειακών εκλογών του 2023, καθώς και να χαλάσει την σχέση με την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.